2016. szeptember 7. szerda

Amikor a farizeusok meghallották, hogy a szadduceusokat elnémította, köréje gyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mt 22,34-40.

RÉGI HAL, ÚJ HAL

Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből... Szeresd felebarátodat, mint magadat. (Mt 22,37.39)

Amikor megvettem az új autómat, amellyel azóta már 160 ezer kilométert tettem meg, felragasztottam a csomagtartóra egy halas matricát, hogy mindenki lássa: "Keresztény vagyok." Ahogy az autóval együtt én is öregedtem, ráébredtem, hogy egy ilyen matricával autózás önvizsgálatra késztet. Meg kellett kérdeznem magamtól: "Vajon mit látnak az emberek, ha rám néznek? A Krisztus szerinti élet példáját látják? Vagy csak egy képmutatót?" Hiszen végül is nem mindig szeretek úgy másokat, ahogy kellene, és gyakran nem tudok parancsolni a nyelvemnek. Pál apostolhoz hasonlóan, ahelyett, hogy azt cselekedném, amit akarok, néha azt teszem, amit gyűlölök. (Róm 7,15)
Néhány évvel ezelőtt egy jégeső látható sérüléseket okozott az autóban és a halas matricában. Az ablakok nem törtek be, de az autón sok kis horpadás keletkezett. A jégverés a hal farok részéből is letört egy darabot, és a fényes polírozás nagy részét is elhomályosította. Nem tudom miért, de valahogy jobban tetszik nekem ez a kevésbé tökéletes hal. Valahányszor be- vagy kirakok valamit a csomagtartóból, ez a hal arra emlékeztet, hogy nem vagyok olyan jó keresztény, mint szeretném, de ezután is törekedni fogok rá. Ez a keresztény életút.

Imádság: Drága Édesatyánk, segíts úgy megélnünk a hitet, hogy hozzád vezethessünk másokat! Ámen.

Mit mutatnak fel cselekedeteim Krisztusból?
Cindy Love (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY HITELESEN ÉLJÜK MEG HITÜNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek