2016. szeptember 8. csütörtök

Ha tehát feltámadtatok a Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül. Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel. Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben. Mikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor vele együtt ti is megjelentek dicsőségben.

Kol 3,1-4.

AZ ODAFENN VALÓK

Inkább csitítottam, csendesítettem lelkemet, mint anya a gyermekét. (Zsolt 131,2)

Gyakran motorozok a legnagyobb forgalom kellős közepén Marseille-ben, Franciaországban, ahol rengeteg forgalmi dugó van. Amikor körülvesz a potenciális veszélyt jelentő autók tömkelege, a kipufogó gázok felhője, a motorok zaja, dudaszó és a fullasztó hőség, néha úgy érzem, mintha a pokolban lennék.
Ezekben a pillanatokban szeretek engedelmeskedni Pál apostol figyelmeztetésének: "Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel!" (Kol 3,2) Szeretem elképzelni, amint Jézus közeledik felém. Átölel, és a karjaiba zár. Mindenestől szeret, feltétel nélkül elfogad és megbocsát. Teljesen megszentelt, békés és derűs vagyok. Isten gyermeke vagyok.
Ha gondolataimat ezekre a dolgokra irányítom, ez átsegít a nehéz időszakokon. És ez nemcsak a képzeletem gyümölcse, hanem ez a valóság. Mindannyian Isten gyermekei vagyunk, Isten karjaiban nyugodhatunk, és ő nagyon szeret minket.
Pál arra bátorít, hogy figyeljünk erre a valóságra, és ezt mindennap megtehetjük. Szánhatunk rá egy pillanatot, és az odafenn valókra irányíthatjuk gondolatainkat.

Imádság: Drága Urunk, segíts gondolatainkat minden nap és mindenkor szeretetedre irányítanunk! Ámen.

Az odafenn valókkal mindenkor törődhetek.
Daniel Sebbach (Franciaország)

IMÁDKOZZUNK A MOTOROSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek