2016. szeptember 9. péntek

Ekkor a küldöttek elmentek, és mindent úgy találtak, ahogyan megmondta nekik. Miközben eloldották a szamárcsikót, gazdái ezt kérdezték tőlük: "Miért oldjátok el a szamárcsikót?" Ők így feleltek: "Mert az Úrnak van szüksége rá Azután elvezették azt Jézushoz, felsőruhájukat ráterítették a szamárcsikóra, és felültették rá Jézust. Amint ment tovább, az emberek az útra terítették felsőruhájukat. Mikor pedig már közeledett az Olaj-fák hegyének lejtőjéhez, a tanítványok egész sokasága örvendezve fennhangon dicsérni kezdte Istent mindazokért a csodákért, amelyeket láttak, és ezt kiáltották: "Áldott, a király, aki az Úr nevében jön! A mennyben békesség, és dicsőség a magasságban!" A sokaságból néhány farizeus ezt mondta neki: "Mester, utasítsd rendre tanítványaidat!" De ő így válaszolt: "Mondom nektek, ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani."

Lk 19,32-40.

A KÖVEK FOGNAK KIÁLTANI

De ő így válaszolt: Mondom nektek, ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani. (Lk 19,40)

Tavaly közvetlenül húsvét előtt a lelkészünk egy csodálatos prédikációt tartott a mai olvasmányról, Jézus győzedelmes jeruzsálemi bevonulásáról. Szólt arról, mennyire fontos, hogy ne csak megéljük a keresztény életet, de beszéljünk is róla, és osszuk meg hitünket másokkal. Amikor kiléptünk a templomból, az ajtónálló testvérek mindenkinek egy-egy kövecskét adtak, emlékeztetőül Jézus szavaira: "ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani".
Majdnem mindennap magammal viszem ezt a kis követ. Ha a zsebembe nyúlok az autókulcsomért vagy aprópénzért, és megérintem a követ, eszembe jut Isten irántam való szeretete. Ilyenkor általában elmondok egy hálaadó imát.
A közösségi média és a mobiltelefonok személytelen világában arra gondolok, milyen nagy áldás, hogy imádkozhatunk, és tudhatjuk, hogy Isten szeret, és figyel a problémáinkra, körülményeinktől függetlenül. Az is egy áldás, hogy megoszthatjuk ezt a szeretetet embertársainkkal.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy elküldted Fiadat, hogy megmutasd, hogyan élhetünk szerető és teljes életet. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma... Ámen." (Mt 6,9-13)

Hogyan oszthatom meg ma a hitemet másokkal?
P. Ross Ramsay (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A KŐMŰVESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek