2016. szeptember 18. vasárnap

Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba." Ekkor átölelte és kezét rájuk téve megáldotta őket.

Mk 10,13-16.

A TANÍTÁS KIVÁLTSÁGA

Mindenki, aki hallotta, csodálkozott értelmén és feleletein. (Lk 2,47)

Nemrég töltöttem 80. életévemet. Még ilyen idősen is tisztán emlékszem a vasárnapi iskolai tanítóimra. Hároméves koromtól egészen 18 éves koromig jártam oda. Ebben az időszakban fogadtam el Jézust, mint Megváltómat. Hálás vagyok a tanítóimnak, akik az élő Isten szavát mély elkötelezettséggel és szeretettel adták át. Még ennyi év múltán is nagy tisztelettel gondolok vissza a vasárnapi iskolai tanáraimra.
Lk 2-ben a 12 éves Jézusról olvasunk, aki a templomban a zsidó tanítókkal beszélgetett. Mindannyian nagyon elámultak bölcsességén és válaszain. Nagyon járatos volt az írásokban.
És a mi gyerekeink? Bizonyos vagyok benne, hogy Istennek terve van a vasárnapi iskolával. Mégpedig az, hogy hívő szolgákat neveljen az egyház számára.
A gyerekek értékesek Isten szemében. Nekem is kijutott az a kiváltság, hogy három évtizeden át taníthattam vasárnapi iskolásokat. Ha a gyermekeink járnak vasárnapi iskolába, akkor Jézus Krisztusról és a Bibliáról tanulhatnak. Ezzel is továbbadhatjuk a hit leckéit a következő nemzedékeknek.

Imádság: Istenünk, áldd meg a vasárnapi iskolás tanítókat és gyermekeket, és tedd őket gyümölcsözővé az egyház számára. Jézus nevében kérünk, hallgass meg minket. Ámen.

Hogyan tudom támogatni a gyülekezetem vasárnapi iskolai szolgálatát?
Jayant Samuel Trajker (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTÉNY OKTATÓ PROGRAMOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek