2016. szeptember 19. hétfő

Amikor az Isten Ábrahámnak ígéretet tett, mivel nem esküdhetett nagyobbra, önmagára esküdött, és így szólt: "Bizony, gazdagon megáldalak, és nagyon megsokasítalak." És így, miután türelemmel várt, beteljesült az ígéret. Mert az emberek önmaguknál nagyobbra esküsznek, és náluk minden ellenvetésnek véget vet, és mindent megerősít az eskü. Ezért tehát az Isten, mivel még teljesebben akarta megmutatni az ígéret örököseinek, hogy elhatározása változhatatlan, esküvel vállalt kezességet. Így e két változhatatlan tény által, amelyekben lehetetlen, hogy Isten hazudjon, erős bátorításunk van nekünk, akik odamenekültünk, hogy belekapaszkodjunk az előttünk levő reménységbe. Ez a reménység lelkünknek biztos és erős horgonya, amely behatol a kárpit mögé, ahova elsőként bement értünk Jézus, aki Melkisédek rendje szerint főpap lett örökké.

Zsid 6,13-20.

A HORGONY ÉS A KERESZT

Ez a reménység lelkünknek biztos és erős horgonya, amely behatol a kárpit mögé. (Zsid 6,19)

Kis unokám, Landon, szereti a hajókat. Amikor eljön hozzánk, azt játssza, hogy a hosszú verandánk egy nagy hajó. "Felvonja a vitorlákat" meghúzva a redőnyök zsinórját, és "feltörli a fedélzetet" egy felmosóval. Kívül a locsolócső átváltozik kötéllé, amellyel "felvonja a horgonyt".
Egyik reggel, amikor a környéken sétáltunk, Landon kiszúrt egy bronz táblát, amit egy kert közepén álló sziklához rögzítettek. "Egy horgony!" - kiáltozta. "Egy horgony!"
Továbbhúztam a kerttől, és azt mondtam: "Az nem horgony, drágám, hanem egy kereszt." A hangja eltökélt és hangos volt: "Az egy horgony!"
Később, amikor ezen gondolkodtam, mosolyogtam a meggyőződésén, miszerint az a kereszt egy horgony volt. És akkor egy ismerős ének szavai jutottak eszembe: "Van egy horgonyunk, mely megmenti lelkünket, rendíthetetlen és biztos, ha hullámok jönnek. Kapaszkodik a sziklához, mely el nem mozdul, szilárd és mély alapja a szeretet, mely a Krisztus."
Kiderült, hogy mindkettőnknek igaza volt. A megváltás bizonyossága a keresztben áll, és ezt a horgonyt Jézus isteni gondviselésével rögzítette. Az ő áldozata ad nekünk egy remény-horgonyt.

Imádság: Atyánk, rendíthetetlen jelenléteddel segíts ráhangolódnunk a hozzád vezető hétköznapi élményekre. Ámen.

A kereszt egy horgony mindazoknak, akik hisznek.
Judyann Grant (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A TENGERÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek