2016. szeptember 21. szerda

"Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."
"Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen."

Jn 15,1-11.

KAPCSOLATTARTÁS

Az imádkozásban és a hálaadásban legyetek kitartóak és éberek! (Kol 4,2)

Nagyon szeretjük szórakoztatni a kínai cserediák barátunkat. Nagy lelkesedéssel fordul az órái és az amerikai család felé. De minden este fél nyolckor félrevonul, függetlenül attól, hogy hol van, vagy mit csinál. Miért? Mert minden este nyolckor felhívja a pekingi családját. Ott a telefon köré gyűlik a család, hogy meghallgassák aznapi kalandjait. Semmi sem tántorítja őt el ettől a beszélgetéstől.
Csodáljuk az elköteleződését és szeretetét a családja felé, és azon gondolkozunk, vajon mi is ilyen hűségesek vagyunk-e az imádság és az Isten iránti odaszánás tekintetében. Hagyjuk-e, hogy különféle megszakítások és egy sűrű napirend elválasszanak minket a napunk legfontosabb beszélgetésétől?
A fiatalembernek családjával való kapcsolata tudatosította bennünk, hogy az imádság milyen hatalmas kiváltságot és lehetőséget jelent. Bármikor imádkozhatunk, bárhol, bármivel kapcsolatban. Csodálatos, hogy Isten, aki mindent alkotott, szeret minket, és kapcsolatba szeretne velünk kerülni. Hasonló odaszántsággal fordulhatunk Isten felé, ahogy a cserediákunk fordul a családja felé. Ezt a gondolatot szeretném a szívemben tartani: "Istenem, alig várom, hogy beszélgessek veled!"

Imádság: Köszönjük, Urunk, az ima erejét és kiváltságát. Szükségünk van szeretetedre, bölcsességedre és vezetésedre minden nap. Segíts nekünk több időt tölteni veled! Ámen.

Túl fontos az Istennel töltött idő ahhoz, hogy elmulasszuk.
Donna J. Eliason (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSEREDIÁKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek