2016. szeptember 26. hétfő

Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. Hát milyen fiú az, akit nem fenyít az apja? Ha pedig fenyítés nélkül maradtok, amelyben mindenki részesül, fattyak vagytok, nem pedig fiak. Azután: testi apáink fenyítettek minket, és tiszteletben tartottuk őket, nem kell-e sokkal inkább engedelmeskednünk a lelkek Atyjának, hogy éljünk? Mert ők rövid ideig, a saját elgondolásuk szerint fenyítettek, ő pedig javunkra teszi ezt, hogy szentségében részesüljünk. Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa.

Zsid 12,7-11.

VÁGY A VÁLTOZÁSRA

Az első pillanatban ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza... (Zsid 12,11)

"Valóban ezt mondtam?" Az új tanársegéd nem volt tudatában annak, hogy öt percig zaklatta a diákot. Szavait és hangjának irritáló tónusát hallva a kedvét vesztett fiatal visszaroskadt a padjába. Mentoraként segíteni akartam megértetni vele, hogy szavai károkat okoztak. Könnyeivel küszködve bizonygatta, hogy észre sem vette, hogy bántó volt. Megbánása jelezte, hogy változtatni akar. Amikor elmagyaráztam, hogyan kezelhetné másképp az osztályban tapasztalható feszültséget, megnyugodott, és újra örömmel foglalkozott a diákokkal.
Az Istennel való kapcsolatomban sokszor azon kapom magam, hogy ugyanígy viselkedem. "Valóban ezt tettem, Istenem?" Szavaim egyaránt voltak őszinték és fájdalmasak, amikor Isten segített meglátni hiányosságaimat. A Jel 3,19 azt mondja: "Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem". Gyakran pletykálkodunk, és nem gondolunk arra, hogy ezzel mennyi fájdalmat okozunk. Gyakran nem értünk egyet a másikkal, mert azt feltételezzük, hogy neki nem lehet igaza. Milyen gyakran elbukunk, mikor csak féligazságokat állítunk.
Az isteni ige segítségével felfedezhetjük bűneinket. Isten útbaigazítását elfogadva erőt és bátorságot kapunk a változáshoz.

Imádság: Urunk, segíts felismernünk bűnös viselkedésünket, és elfogadnunk a változást elősegítő útmutatásaidat. Ámen.

Milyen változásra buzdít ma engem Isten?
Karen Dorsey (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek