2016. október 5. szerda

Amikor a Galileai-tenger partján járt Jézus, meglátott két testvért, Simont, akit Péternek hívtak, és testvérét, Andrást, amint hálójukat a tengerbe vetették, mivel halászok voltak. Így szólt hozzájuk: "Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket." Ők pedig azonnal otthagyták hálóikat, és követték őt. Miután tovább ment onnan, meglátott két másik testvért, Jakabot, a Zebedeus fiát és testvérét, Jánost, amint a hajóban atyjukkal, Zebedeussal együtt rendezték hálóikat, és őket is elhívta. Ők pedig azonnal otthagyták a hajót és atyjukat, és követték őt.

Mt 4,18-22.

MÍMELT HORGÁSZÁS

Jézus így szólt tanítványaihoz: Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket. (Mt 4,19)

10. születésnapomra kikönyörögtem egy új horgászbotot. A patakhoz vezető első utamon undorodtam attól, hogy rátegyem a kukacot a horogra, ezért csendben eldöntöttem, hogy helyette a szendvicsemben lévő húst teszem rá. A bátyám csodálkozott, hogy az ő csalijára miért kapnak a halak, és az enyémre miért nem. Én csak tartottam a botom, megrántottam a vállam, és mosolyogtam. Amikor a bátyám agyonütötte a halat, és elkezdte megtisztítani, szörnyű felismerésre jutottam. Ha fognék egy halat, nekem is ugyanezt kellene tennem. Csendben behúztam a damilt, levettem a szendvicshúst, és visszadobtam a horgot csali nélkül. Rájöttem, hogy nem szeretek horgászni. Jobban élveztem, ha csak úgy teszek, mintha horgásznék.
Beláttam, hogy néha a kereszténységemet is legalább ennyire mímelem. A mozdulatok megvannak, de hiányzik a lényeg. Úgy teszek, mintha benne lennék, valójában viszont csak fél szívemet adom. Tudom, ha Jézus tanítását akarjuk követni, és meg akarjuk osztani az evangéliumot másokkal, nem mímelhetjük azt. Teljes elkötelezettség nélkül nem elég, hogy megvannak a mozdulatok. Jézus nem akar álkeresztényeket, hanem arra hív, hogy vegyük fel a hálót, és valóban kövessük őt.

Imádság: Urunk, segíts, bátran és meggyőződéssel követni téged! Ámen.

Nem akarok Krisztus álkövetője lenni!
Avis Hoyt-O\'Connor (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KERESIK, HOGYAN KÖVESSÉK KRISZTUST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek