2016. október 7. péntek

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is.
Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó részei nagyon is szükségesek, és amelyeket a test tisztességtelen részeinek tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélkül valók, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: az ékeseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok. És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi.

1Kor 12,12.21-26.

KAPCSOLATBAN

Sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. (Róm 12,5)

Fiam metodista misszionárius. Mivel sokszor elkísértem vagy meglátogattam más országokban, lehetőségem nyílt nagyon sok kereszténnyel megismerkedni. Így ugyanolyan kapcsolatban érzem magam a tengeren túl élő hívő testvéreimmel, mint a szomszéd városban lakókkal.
Közel kerültek hozzám, mert vannak arcok, hangok, mosolyok is, amiket hozzájuk köthetek. Andrej, Nasztya, Szergej és Pavel már nemcsak nevek számomra. Ha olvasok egy áhítatot a Csendes Percekből, amit Pavel írt, tudom, ki ő, és örvendezem, hogy testvérek vagyunk Krisztusban. Ha imádkozom értük, már olyan emberekért imádkozom, akiket személyesen ismerek, és hallottam a történeteiket.
Nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy más országokba utazzon, de mindnyájunknak ad Isten testvéreket, akiket szeretnünk kell. Egy helyi missziós út, betegek, idősek, éhezők között végzett, vagy bármilyen más szolgálat alkalmával kapcsolatba kerülhetünk a "Krisztus testében" azokkal, akik korábban idegenek voltak.

Imádság: Drága Istenünk, emlékeztess rá, hogy Krisztus testének minden tagjával össze vagyunk kötve. Ámen.

Krisztusban a világon mindenhol vannak testvéreink.
Debbie Airgood (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A VILÁG KÜLÖNBÖZŐ TÁJAIN ÉLŐ KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek