2016. október 9. vasárnap

Tekintsetek föl a magasba, és nézzétek: ki teremtette az ott levőket? Előhívja seregüket szám szerint, néven szólítja mindnyájukat. Olyan hatalmas és erőteljes, hogy egy sem mert hiányozni.
Miért mondod ezt, Jákób, miért beszélsz így, Izráel: Rejtve van sorsom az ÚR előtt, nem kerül ügyem Isten elé.
Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,26-31.

BÍZZÁL ISTENBEN

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. (Péld 3,5-6)

Nemrég a feleségem négy éven belül másodjára kezdte a kemoterápiás kezelést. Próbáltam megbékélni a helyzetünkkel, és bízni Istenben, hogy erőt ad. Mindennapi könyörgésem így szólt: "Kérlek, Uram, gyógyítsd meg őt hamar!" Azonnali eredményt vártam.
Hálás vagyok Istennek, hogy oly sok együtt töltött évvel ajándékozott meg minket, és az a reménységem, hogy egy nap az Úrral leszünk. Mégis nagyon aggódom, és még mindig a saját elképzelésemre támaszkodom, amikor gyors gyógyulásban reménykedem. Pedig a fent idézett igevers arra bíztat, hogy az Úrban bízzak inkább teljes szívemből. Próbálom teljesen Istenre bízni a feleségem gyógyulását, és a Szentírás ígéreteiben és bíztatásaiban örömöt találni. Isten azt ígéri, ha Krisztustól várjuk az erőt, békességünk lehet, még ha az elmúlással kell is szembenéznünk.

Imádság: Atyánk, adj bátorságot, hogy hittel szembe nézzünk az ismeretlennel. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek... Ámen." (Mt 6,9-13)

Akik az Úrban bíznak, megerősödnek.
Gary Kiddie (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A RÁKOS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek