2016. október 14. péntek

Jézus ezután nyomban kényszerítette tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. De miután elbocsátotta a sokaságot, felment a hegyre magánosan imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott. A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. A negyedik éjszakai őrváltáskor odament hozzájuk Jézus a tengeren járva. Amikor a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrettentek, azt mondták, hogy kísértet, és ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: "Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" Péter ekkor így szólt hozzá: "Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vizen." Mire ő így szólt: "Jöjj!" Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vizen, és Jézus felé ment. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "URam, ments meg!" Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?"

Mt 14,22-31.

KICSIT MÉLYEBBRE

De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! (Mt 14,27)

Kétéves lányom tétován állt a parton, a víz néhány centiméterre volt a lábától. "Félek" - mondogatta. "Semmi baj"- mondta nagynénje, "csak egy lépést tegyél!" Ekkor tett egy apró lépést. "Jól van" - csalogatta Nikki - "akkor most egy kicsit beljebb!" Aztán lépett még egyet, bizalommal kapaszkodva nagynénje kezébe. "Egy kicsit még mélyebbre, egy kicsit beljebb!" Néhány pillanat múlva kislányom győzedelmesen állt derékig a sekély vízben. "Bent vagyok!" - kiáltotta izgatottan.
Irigyeltem őt, és eszembe jutott, mily sokszor megfosztottam magam a győzelem ilyen érzésétől, mivel túlságosan féltem Jézust mélyebbre követni. Milyen gyakran maradtam inkább a bizonytalanság partján! Bizonytalanságaink sokszor indokolatlannak tűnhetnek, de mindenképp a parton marasztalnak, folyton mások negatív ítélkezésére emlékeztetve bennünket. De Krisztus nem ítél el minket. Nem akarja, hogy a parton maradjunk, hanem odahív, ahol az igaz bizalom és győzelem vár ránk. "Csak egy kicsit mélyebbre!" - mondja. Ugyanazt az örömöt szeretném érezni, amit a kétéves kislányom érzett, amikor ujjongva játszott a hullámokban: a félelmeimen, a kétségeimen és a bizonytalanságom felett aratott győzelem érzését. De ennek az örömnek az útja egy kicsit beljebb vezet.

Imádság: Urunk, adj nekünk bátorságot, hogy keresztény mivoltunkat mélyebben tapasztaljuk meg ma. Ámen.

Krisztussal győzhetünk félelmeinken és bizonytalanságunkon.
Sarah Reeves (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek