2016. október 20. csütörtök

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Mert töredékes az ismeretünk és töredékes a prófétálásunk. Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

1Kor 13,4-13.

A SZERETET AJÁNDÉKA

A szeretet türelmes, jóságos... (1Kor 13,4)

Az 1Kor 13 a kedvenc fejezetem, melyet fel akartam olvasni fiam esküvőjén. Zavarban vagyok, amikor közönség előtt beszélek, ezt az olvasmányt azonban, mint ajándékot szántam a friss házasoknak, ezért felkészülésként minden reggel hangosan felolvastam a férjemnek. Minden reggel ő is csatlakozott hozzám, és közösen mondtuk el az utolsó néhány szót: "ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet." (1Kor 13,13)
Ahogy az esküvő napja közeledett, a férjem egészsége gyorsan romlani kezdett. Hamarosan kiderült, hogy nem fog tudni részt venni az esküvőn. Segítségre volt szüksége fürdésnél, evésnél és öltözködésnél. Gyakran egy ing felvételétől is kifulladt. Hálás volt, hogy segítek neki, és gyakran kifejezte nagyrabecsülését. Arra lettünk figyelmesek, hogy egymásnak idézzük a Szentírást: "A szeretet türelmes, jóságos."
Az esküvő után tíz nappal a férjem meghalt. Az új menyem az 1Kor 13. fejezetét olvasta fel a szertartáson. Azokban a napokban megtanultam, hogy a szeretet egy igazi, felülről érkező ajándék.

Imádság: Drága Istenem, köszönöm jelenléted a boldog és megpróbáltatásokkal teli időkben is. A te szereteted mindig türelmes és jóságos. Ámen.

Isten irántam való szeretete mindig türelmes.
Elizabeth K. Bush (Maine, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK HÁZASTÁRSUKAT GYÁSZOLJÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek