2016. október 25. kedd

Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,7-9.

SOHA EL NEM FELEDVE

Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Mt 28,20)

Miközben sétálgattam a helyi park tópartján, képeket készítve a gyönyörű tájról, élvezve a napsütést és a meleg szellőt, észrevettem valamit a porban. Egy kis rozsdás, horpadt játék teherautó volt, amit fiatal tulajdonosa látszólag elhagyott és elfeledett. Depresszióval küzdve gyakran én is így érzem magam: félredobva és elfeledve. De Isten szava emlékeztet, hogy ez nem így van.
Miután Mózes meghalt, Józsuéra hagyva a hatalmas felelősséget, hogy az izraelitákat az ígéret földjére vezesse, Isten ezzel az ígérettel bátorította Józsuét: "Veled leszek, ahogyan Mózessel is vele voltam. Nem hagylak magadra téged, és nem hagylak el." (Józs 1,5)
A Jn 14-ben Jézus felkészíti tanítványait a közelgő távozására. "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek" - mondta (Jn 14,1); majd kicsivel később azt ígéri: "Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok." (Jn 14,18)
Időnként úgy érezhetjük, senki sem törődik velünk, hogy mások szemében elhagyottak és elfeledettek vagyunk; mégis bízhatunk Isten igaz ígéretében, hogy ő soha nem hagy minket magunkra, és soha nem hagy el.

Imádság: Istenünk! Köszönjük szerető, hűséges jelenlétedet az életünkben, akkor is, ha nem érezzük. Ámen.

Isten alkotott, ezért soha nem feled el engem.
Pamela Manners (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A DEPRESSZIÓVAL KÜSZKÖDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek