2016. október 27. csütörtök

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.
Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted.
Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket.
Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek.
Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld végéről,
mindenkit, akit nevemről neveznek, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

SZEMÉLYAZONOSSÁG

Így szól az Úr: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! (Ézs 43,1)

Egy vasárnap a helyi bolt pénztárosa szélesen rám mosolygott, és ahogy átadta nekem a számlát, így szólt: "Szép napot, John!" Zavarba jöttem; honnan tudja a nevemet? Aztán rájöttem, hogy magamon hagytam a névkitűzőmet.
A kitűzőnkön szerepel a nevünk és a mai ézsaiási igevers. Viselésével a gyülekezet tagjai remélik, hogy az újonnan érkezők megtanulják az ott lévők neveit, s ezzel befogadottnak érzik magukat. A címkéken lévő idézet arra is emlékeztet, hogy Isten mindnyájunkat a nevünkön szólított. Rájöttem: azzal, hogy magamon hagytam a névtáblát, ezt az üzenetet osztottam meg a boltban dolgozókkal - és még csak nem is vettem észre.
Az élmény után elhatároztam, hogy a kitűzőt nyilvános helyeken is viselni fogom istentiszteletek előtt és után. Ez még inkább tudatosítja bennem, hogy az emberek figyelik viselkedésemet, én pedig odafigyelek, hogy a legjobb keresztény példa legyek, akit csak aznap látnak. Isten mindnyájunkat nevünkön szólított, hogy élő példái legyünk Isten szeretetének a Krisztusban, akárhol is vagyunk.

Imádság: Drága Urunk! Te nevünkön szólítottál minket, hogy a tieid legyünk. Segíts, hogy hirdessük a világnak a megváltás ajándékát Krisztusban. Ámen.

Hogyan mutatom meg, hogy Isten a nevemen szólított?
John Blossom (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT, HOGY TOVÁBBADHASSUK KRISZTUS ÜZENETÉT MÁSOKNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek