2016. október 28. péntek

Szeresd azért az URat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből! Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz! Kösd azokat jelként a kezedre, és legyenek fejdíszként a homlokodon. Írd azokat házad ajtófélfáira és kapuidra! Amikor bevisz téged Istened, az ÚR arra a földre, amelyet esküvel ígért atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, és ad neked nagy és szép városokat, amelyeket nem te építettél.

5Móz 6,5-9.

IRÁNYJELZŐ NYILAK

Ez a reménység lelkünknek biztos és erős horgonya, amely behatol a kárpit mögé, ahova elsőként bement értünk Jézus, aki Melkisédek rendje szerint főpap lett örökké. (Zsid 6,19-20)

Napkelte után egy órával a barátommal felkerekedtünk, hogy kijelöljük az 5K pályát a gyalogosok és futók részére, akik a két szomszédos templom által rendezett versenyen indultak. Munkához láttunk, felszerelkezve az irányjelző táblákkal, a félúton átvehető vízkészlettel és egy térképpel a teherautónkon. Kijelöltük az egyenesen továbbhaladó, valamint a kanyarodó útvonalakat ideiglenes irányjelző nyilakkal, hogy biztosak legyünk benne, senki nem fogja eltéveszteni a helyes utat.
Időnként az életben én is rossz útra tévedtem, figyelmen kívül hagyva a Biblia útmutatását. Nyilvánvaló, hogy az útjelző nyilak a versenypályán ideiglenesek, nyomuk vész, de a Biblia bölcsessége és útmutatása fennmarad örökké. Az, hogy tanulok-e a hibáimból és követem-e Isten vezetését, attól függ, hogy mennyire igyekszem naponta kapcsolatba kerülni Istennel a bibliaolvasás által. A Péld 3,3 összefoglalja, amire szükségem van: "A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára!"

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts, hogy még kitartóbbak és hűségesebbek legyünk hozzád nap mint nap! Ámen.

Még a rossz választások is lehetőséget adhatnak a hitben való növekedésre.
Bill Pake (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETI RENDEZVÉNYEK FELELŐSEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek