2016. október 30. vasárnap

Ezért nincs mentséged, te ítélkező ember, mert amikor más felett ítélkezel, magadat ítéled el, hiszen magad is ugyanazt cselekszed, miközben ítélkezel! Azt pedig tudjuk, hogy az Isten ítélete igazságosan sújtja azokat, akik ilyeneket cselekszenek. Azt gondolod, te ember, aki ítélkezel azok felett, akik ilyeneket tesznek, holott magad is ugyanazokat cselekszed, hogy akkor te megmenekülsz az Isten ítéletétől? Vagy megveted jóságának, elnézésének és türelmének gazdagságát, és nem veszed tudomásul, hogy téged az Isten jósága megtérésre ösztönöz? Te azonban kemény szívvel és megtérés nélkül gyűjtesz magadnak haragot a harag napjára, amikor az Isten nyilvánvalóvá teszi, hogy igazságosan ítél. Mert mindenkinek cselekedetei szerint fog megfizetni.

Róm 2,1-6.

BÁRCSAK TUDNÁK!

Az Úr félelme lesz a gyönyörűsége. Nem a látszat után ítél, és nem hallomás után dönt. (Ézs 11,3)

A jobb oldali sávban haladtam az autómmal, a lábamat le sem véve a gázpedálról. Ugyan 80 km volt a megengedett sebesség, az én kocsim nem volt hajlandó 30 km-nél gyorsabban menni. Jó néhány sofőr nézett rám vissza hosszan, amint megelőzött. Némelyik az öklét is rázta, megjegyzések kíséretében, melyeket szerencsére nem értettem. Fogalmuk sem volt, hogy ez volt a leggyorsabb sebesség, amit akkor az autómmal el tudtam érni. Csupán a látszat alapján, méltánytalanul ítéltek meg.
A körülmények nem mindig tükrözik a valóságot. Amikor lényegbe vágó információk hiányoznak, vagy átsiklunk felettük, mindannyian helytelenül ítélkezünk. Megtanultam, milyen érzés egy meg nem érdemelt, téves megítélés célpontja lenni. Az Úr arra használta fel az esetet, hogy felfedje a bűneimet. Itt volt az ideje, hogy megbánjam vétkeimet, és elhagyjam őket.
Milyen gyakran csapdába esünk, és téves következtetéseket vonunk le, mert nem vettük figyelembe az összes körülményt? Milyen gyakran ítélkezünk mások felett? Ahelyett, hogy elítélünk valakit, inkább az Úr jóságában gyönyörködjünk, és tanuljunk meg az Úr kegyelmével bánni másokkal.

Imádság: Drága Istenünk, add, hogy a szívünkkel lássuk azt, mely a szemnek láthatatlan, hogy törődni tudjunk embertársainkkal az ítélkezés helyett. Ámen.

Az irgalmasság diadalmaskodik az ítéleten. (Jak 2,13)
Lydia Gomez Reyes (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT MEGÍTÉLTÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek