2016. december 8. csütörtök

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"
"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."

Mt 7,7-12.

ISTEN IRÁNYMUTATÁSA

Az Úr irányítja a férfi lépteit, az ember hogyan érthetné meg útját? (Péld 20,24)

Ahogy közeledik a diplomaszerzés ideje, milliónyi gondolat fut át agyamon: Hol fogok dolgozni? Hol fogok lakni? Hogy fogom fizetni a számláimat? A főiskola öt és fél éve alatt megtanultam, hogy az élet bizonytalan, de Isten gondoskodik rólam.
Az első tanév után halasztanom kellett egy évet, hogy pénzt keressek a tanulmányaim folytatásához. Nem volt munkatapasztalatom, de Isten gondoskodott rólam. Nagyszerű munkám lett a helyi kórházban, ami jól fizetett, és hetente közel 70 órát is dolgozhattam. Nem kellett sok idő, hogy összegyűjtsek annyi pénzt, hogy visszatérhessek a főiskolára, továbbá a főnököm azt is megengedte, hogy az iskolai szünetekben dolgozzak. Isten gondoskodása volt ez, hogy kifizethessem a tandíjamat.
A mai ige arra tanít, hogy nem kell mindenre azonnal tudnom a választ. Bízhatok abban, hogy Isten elvezet a lehetőségekhez. Isten mindig hű volt hozzám és a családomhoz. Hiszünk a mai ige ígéretében, abban, hogy Isten mélységesen törődik mindnyájunkkal, és megajándékoz azzal, amire szükségünk van. Isten szeret minket, és utat biztosít számunkra.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy bízzunk benned, és kövessünk, amerre vezetsz. Ámen.

Hogyan vezetett engem Isten oda, ahol ma vagyok?
Michael Eaton (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A HALLGATÓKÉRT, AKIKNEK NEHÉZSÉGET JELENT TANULMÁNYAIK KIFIZETÉSE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek