2016. december 9. péntek

Ugyanezen a napon, amikor este lett, így szólt hozzájuk Jézus: "Menjünk át a túlsó partra." Miután tehát elbocsátották a sokaságot, magukkal vitték őt, úgy, ahogy éppen a hajóban volt; de más hajók is voltak a nyomában. Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében volt, és a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: "Hallgass el, némulj meg!" És elállt a vihar, és nagy csendesség lett. Akkor ezt mondta nekik: "Miért féltek ennyire? Miért nincs hitetek?" Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: "Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?"

Mk 4,35-41.

SZÉL ÉS HULLÁMOK

Akkor Jézus ezt mondta nekik: Miért féltek ennyire? Még mindig nincs hitetek? (Mk 4,40)

Édesanyámmal és a két öcsémmel kenuzni mentünk. Amikor elment mellettünk egy versenymotorcsónak, a keletkező hullámok alaposan meghintáztatták kenunkat. Ideges lettem, attól féltem, a kenu felbillen, beleesünk a mély, hideg, sötét vízbe, és nagyon sokat kell úsznunk, hogy visszajussunk a partra.
Mk 4,35-41-ben a tanítványok a viharos tengeren ültek egy csónakban. Jézushoz kiáltottak: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" (Mk 4,38) Jézus nyugodtan felelt: "Miért féltek ennyire? Még mindig nincs hitetek?" (Mk 4,40)
Amint a történetre gondoltam, úgy éreztem, hogy a tanítványoknak is hasonló élményben volt részük. Bíztak Jézusban, és a vihar elcsendesedett. Ha az élet háborgó vízbe sodor minket, és izgatottak, rémültek leszünk, akkor hitünket Jézusba vethetjük. Ha teljes hittel vagyunk iránta, nem félünk többé.

Imádság: Drága Urunk, adj nekünk hitet, hogy ne féljünk a háborgó tengertől. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." (Mt 6,9-13)

Milyen félelmeimet adhatom át ma Istennek?
Maya Schroeder (Montana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK AGGÓDNAK VAGY FÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek