2016. december 10. szombat

Mivel pedig, atyámfiai, teljes bizalmunk van a szentélybe való bemenetelhez Jézus Krisztus vére által, azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk a kárpit, vagyis az ő teste által; és mivel nagy papunk van az Isten háza felett: járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől, a testét pedig megmosták tiszta vízzel. A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett. Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást; annyival is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.

Zsid 10,19-25.

ÁLLHATATOS ÖSZTÖNZÉS

A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk, mert hű az, aki ígéretet tett. Ügyeljünk arra, hogy egymást szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. (Zsid 10,23-24)

Mindenki, aki csak ismeri apósomat, Johnt, tudja, mennyire szereti Istent. Emellett, soha nincs bajban a szavakkal. Olykor okos észrevételeket tesz, máskor egyszerűen felidéz az embereknek egy fontos, isteni igazságot. Olykor humoros megjegyzéseket tesz, de mindig gondolkodásra készteti az embereket. John egy motiváló személyiség! A 80. születésnapjára rendezett partin úgy jellemeztem őt, mint állhatatos ösztönzőt. John beszéde szeretetre és jócselekedetre indít mindenkit, mint ahogy a Zsidókhoz írt levél buzdítja a keresztényeket.
Jézus is szüntelenül mély gondolkodásra késztetett. Határozott cselekedetre sarkallta a samáriai asszonyt (Jn 4,29). Arra késztette Nikodémust, hogy elgondolkozzon, hogyan születhet újjá egy ember (Jn 3,4). Hatására egy százados megkérte őt, gyógyítsa meg egyik szolgáját (Mt 8,8).
Jézus hűséges, és arra buzdít minket, kövessük őt - lépésről lépésre - állhatatos bizalommal. Bármikor találkozunk valakivel, a szeretet cselekedeteire sarkallhatjuk őket. Jézust követve szavainkkal és tetteinkkel mindig törekedhetünk arra, hogy jósággal győzzük le a rosszat. (Róm 12,21)

Imádság: Istenünk, töltsd meg szívünket hűségeddel és szereteteddel, és segíts nekünk, hogy buzdítsunk és bátorítsunk másokat. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Ma azzal ünneplem Isten ígéreteit, hogy másokat biztatok.
Mark Quick (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK BIZTATÁSRA VAN SZÜKSÉGÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek