2016. december 11. vasárnap

Élt egy ember Jeruzsálemben, akinek Simeon volt a neve. Igaz és kegyes ember volt, várta Izráel vigasztalását, és a Szentlélek volt rajta. Azt a kijelentést kapta a Szentlélektől, hogy nem hal meg addig, amíg meg nem látja az Úr Krisztusát. A Lélek indítására elment a templomba, és amikor a gyermek Jézust bevitték szülei, hogy eleget tegyenek a törvény előírásainak, akkor karjába vette, áldotta az Istent, és ezt mondta: "Most bocsátod el, Uram, szolgádat beszéded szerint békességgel, mert meglátták szemeim üdvösségedet, amelyet elkészítettél minden nép szeme láttára, hogy megjelenjék világosságul a pogányoknak, és dicsőségül népednek, Izráelnek."

Lk 2,25-32.

ADVENT 3. VASÁRNAPJA

Te pedig, efrátai Betlehem... belőled származik az, aki uralkodni fog Izráelen. Származása visszanyúlik a hajdani időkbe, a távoli múltba. (Mik 5,1)

Gyakran türelmetlenül várom a születésnapokat, különleges kirándulásokat és ünnepeket. Az izgalom fokozódik, majd pedig eljön az a bizonyos nap. Van, amikor élvezem, mert teljes mértékben megfelel az elvárásaimnak, néha viszont nem. Akárhogy is alakul, a különleges alkalomnak vége lesz, és mi ottmaradunk az emlékekkel és talán néhány fotóval. Azt a napot nem lehet újra átélni.
Milyen más Krisztus eljövetelére várni! A próféták megjövendölték több generáción át, mégsem volt széles körű ünnepség Jézus születésekor. Valójában a fogadóban nem volt számára hely. Viszont néhány pásztor és napkeleti bölcs, Simeon és Anna próféta (Lk 2,25-38) csendesen az elsők között ünnepelték őt. Később mások is felismerték Jézus Krisztust, mint a régóta várt Messiást, és elindultak hirdetni az örömhírt.
Ma mi szintén várjuk a karácsonyt, hogy Jézus születésnapját ünnepeljük. De a karácsony napjának elmúltával az örök élet ígérete megmarad.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy elküldted Fiadat a földre, hogy a veled való örök élet reményét adja számunkra. Ámen.

Isten felülmúlja minden várakozásunkat.
Elaine Chipps (Nyugati Fokföld, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A KARÁCSONY ÖRÖMÉNEK ÚJBÓLI MEGTAPASZTALÁSÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek