2016. december 13. kedd

Szeretteim, nem új parancsolatot írok nektek, hanem egy régi parancsolatot, amely kezdettől fogva megvan nálatok: ez a régi parancsolat az az ige, amelyet hallottatok. Viszont új parancsolatot írok nektek: azt, ami igaz őbenne és tibennetek, hogy múlik a sötétség, és már fénylik az igazi világosság. Aki azt mondja, hogy a világosságban van, de gyűlöli a testvérét, az még mindig a sötétségben van. Aki szereti a testvérét, az a világosságban van, és nincs benne semmi megbotránkoztató; aki pedig gyűlöli a testvérét, az a sötétségben van, és a sötétségben jár, és nem tudja, hova megy, mert a sötétség megvakította a szemét.
Írok nektek, gyermekek, mert megbocsáttattak bűneitek az ő nevéért. Írok nektek, apák, mert ismeritek azt, aki kezdettől fogva van. Írok nektek, ifjak, mert legyőztétek a gonoszt. Írtam nektek, gyermekek, mert ismeritek az Atyát. Írtam nektek, apák, mert ismeritek azt, aki kezdettől fogva van. Írtam nektek, ifjak, mert erősek vagytok, és Isten igéje lakik bennetek, azért legyőztétek a gonoszt. Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete. Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, a szem kívánsága, és az élettel való kérkedés, nem az Atyától, hanem a világtól van. A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is; de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

1Jn 2,7-17.

VÁLASSZUK A FÉNYT

Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága. (Jn 8,12)

A családdal utazáskor magunkkal viszünk kempingfelszerelést is. Világosban könnyebben találunk egy kellemes helyet, ahol sátort verünk, enni tudunk és éjszakára megszállhatunk.
Elképzelhető, hogy sötétben is lehet biztonságos helyet találni, és sátrat felállítani, de ez bonyolultabb, mint világosban. Az egyik helyen, amit sötétben választottunk ki, másnap reggel felébredve, megrettentünk, amikor dingók által használt ösvényeket találtunk a száraz patakmeder mellett, ahol táboroztunk. Világosban nem választottuk volna ezt a helyet.
Néha az életünk nehéz, hasonlóan, mint egy jó kempingező helyet találni a sötétben. Ilyenkor megpróbálok a saját korlátozott világosságomban élni. Ez működhet, de bonyolult, és végső soron rájövök, hogy miért vált az életem küzdelemmé. Ilyenkor aztán eldöntöm, hogy nem fogom figyelmen kívül hagyni Jézus jelenlétét és szeretetét, hanem újra az ő világosságában fogok élni.
Az élet sokkal könnyebb és gazdagabb, amikor Krisztus világosságában élünk. Láthatjuk, merre tartunk, és tudjuk, hogy valaki van mellettünk, aki irányít és támogat minket.

Imádság: Szerető Jézusunk, köszönjük a világosságodat, amely mutatja nekünk az utat. Segíts, hogy mindig törekedjünk világosságodban élni! Ámen.

Jézus velem van, hogy irányítson és támogasson.
Meg Mangan (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SÁTRAKBAN LAKNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek