2016. december 18. vasárnap

Mert az volt méltó Istenhez, akiért van a mindenség, és aki által van a mindenség, hogy őt, aki számtalan fiát vezeti dicsőségre, üdvösségük fejedelmét szenvedések által tegye tökéletessé. Mert a megszentelő és a megszenteltek mind egytől származnak, ezért nem szégyelli őket testvéreinek nevezni, amikor így szól: "Hirdetem nevedet testvéreimnek, a gyülekezet körében dicsérlek téged." És ismét: "Én őbenne reménykedem" majd újra: "Íme, itt vagyok, én és a gyermekek, akiket az Isten adott nekem." Mivel pedig a gyermekek test és vér részesei, ő is hozzájuk hasonlóan részese lett ezeknek, hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, vagyis az ördögöt; és megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt egész életükben rabok voltak. Mert nyilván nem angyalokat karol fel, hanem Ábrahám leszármazottait karolja fel. Ezért mindenben hasonlóvá kellett lennie a testvéreihez, hogy irgalmas és hű főpap legyen az Isten előtti szolgálatban, hogy engesztelést szerezzen a nép bűneiért. Mivel maga is kísértést szenvedett, segíteni tud azokon, akik kísértésbe esnek.

Zsid 2,10-18.

ADVENT 4. VASÁRNAPJA

"Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd" - ami azt jelenti: Velünk az Isten. (Mt 1,23)

A karácsony sok ember számára az öröm ideje, ám vannak, akiknek bánatot hoz. Néhányan magányosnak és elszigeteltnek érzik magukat, amikor megromlott kapcsolataikkal, vagy elhunyt szeretteik fájdalmas hiányával szembesülnek. Mások anyagi nehézségekkel küszködnek ebben az időszakban.
Mégis, ha a karácsony igazi jelentésére gondolunk, hogy "Velünk az Isten", nagy örömet találunk benne. Isten az egész Biblián keresztül az emberek iránti szeretetét mutatja be. Jézus Krisztus születése, élete és halála Isten szeretetének igazi természetét és mélységét tükrözi. Ő elküldte Jézust, hogy "Isten velünk legyen". Isten megérti reményeinket, örömeinket, félelmeinket, fájdalmainkat és küzdelmeinket, mert Isten megszületett közöttünk. Miközben bizonyos körülmények elkeseríthetnek bennünket, a karácsony arra emlékeztet, hogy Isten szeret minket, és velünk van.

Imádság: Szent Istenünk, köszönjük, hogy közöttünk élsz. Emlékeztess minket arra, hogy te megérted mindazt, amit a jelenben átélünk és a jövőben át fogunk élni. Ámen.

Krisztus mindent megért, amit én átélek.
Jonathan Emerson-Pierce (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZOMORÚAK KARÁCSONYKOR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek