2016. december 21. szerda

"Gyermekeim, még egy kis ideig veletek vagyok: kerestek majd engem, és ahogyan megmondtam a zsidóknak, hogy ahova én megyek, oda ti nem jöhettek, most nektek is ezt mondom. Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."

Jn 13,33-35.

HARMÓNIA

Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! (Jn 13,34)

Lányom és unokám egy Sophia nevű asszonnyal találkozott, akinek a munkahelye közelében szállásra lett volna szüksége. Miután megegyeztek a költségek, a rend és a felelősség tekintetében, megállapodtak abban, hogy Sophia náluk lakik majd.
Sophia ortodox zsidó, míg lányom és unokám keresztények. Mégis bizalmas és szeretetteljes barátság alakult ki közöttük, amelyben megosztották egymással vallásos hitüket és neveltetésüket. A konyha meghatározott részei Sophia számára voltak fenntartva, hogy ott készítse el és tárolja kóser ételeit. Amint vallási alkalmaikat ünnepelték, az ünnepek jelentőségét is elmesélték egymásnak. Sok jó beszélgetésnek és egymás mélyebb megismerésének alkalmai voltak ezek.
Lányomnak és unokámnak lehetősége kínálkozott arra, hogy Jézus példáját és parancsolatait követve - úgy szeressük felebarátunkat, mint önmagunkat (Mt 22,39) - egy barátság örömét éljék át. Megosztva másokkal hitünket, és tiszteletben tartva az övékét, harmóniával, szeretettel és hittel teli kapcsolatokat építhetünk.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy megértsük és mindenki számára láthatóvá tegyük a te szeretetedet, így megosztva békédet azokkal, akik körülöttünk élnek. Ámen.

Isten segítségével egységben és békességben élhetünk másokkal.
Shirley Cottle (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A MÁS VALLÁSÚ BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek