2016. december 24. szombat

Jézus magához hívta tizenkét tanítványát, és hatalmat adott nekik a tisztátalan lelkek felett, hogy kiűzzék azokat, és gyógyítsanak mindenféle betegséget és erőtlenséget. A tizenkét apostol neve pedig ez: az első Simon, akit Péternek hívnak, és testvére, András; Jakab, a Zebedeus fia, és testvére, János; Fülöp és Bertalan, Tamás és Máté, a vámszedő; Jakab, az Alfeus fia és Taddeus, Simon, a Kananeus, és Júdás, az Iskáriótes, aki el is árulta őt. Ezt a tizenkettőt küldte ki Jézus, és ezt a rendelkezést adta nekik: "Pogányokhoz vezető útra ne térjetek le, samaritánusok városába ne menjetek be, inkább menjetek Izráel házának elveszett juhaihoz. Menjetek el, és hirdessétek: elközelített a mennyek országa! Gyógyítsatok meg betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, űzzetek ki ördögöket. Ingyen kaptátok, ingyen adjátok."

Mt 10,1-8.

SZENTESTE

Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! (Zsolt 51,12)

Én vezettem a karácsony délelőtti szolgálatot egy vidéki gyülekezetben Új-Dél-Wales-ben. Az istentisztelet után az ajtóban köszöntöttem az embereket. Egy jólöltözött, hosszú szőke hajú fiatalember is üdvözölt, és "Mr. Mac"-nek szólított. Nem ismertem fel, erre ezt mondta: "Talán elfelejtett? Én voltam a legrosszabb diák a gimnáziumi hittanóráin." Ekkor már eszembe jutott, és a nevén szólítottam. Beszélgettünk egy kicsit, és elmondta, hálás, hogy akkor eltűrtem őt. Azóta már döntött Krisztus mellett, és az egyetemen a keresztény diákmozgalom titkára lett.
Áldást kívántam neki a döntéséhez, és sok sikert jövőbeni tanulmányaihoz és keresztény életéhez. Értékes leckét tanultam meg aznap: sosem tudhatjuk, mi vár azokra, akik hallják Isten szavát. Amikor a Biblia üzeneteit továbbadjuk, bízhatunk Istenben, hogy felhasználja a mi kitartó bizonyságtételünket, és elvégzi másokban a változást és az elhívást.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy észrevegyük a lehetőséget, amelyet te látsz másokban, és hogy példák lehessünk a körülöttünk lévők számára! Ámen.

Ma hálát adok azért, aki hitemet alakította.
Jim MacLean (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A FIATALOKÉRT, AKIK MEGHALLOTTÁK ISTEN SZAVÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek