2016. december 25. vasárnap

Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban." És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: "Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat." Miután elmentek tőlük az angyalok a mennybe, a pásztorok így szóltak egymáshoz: "Menjünk el egészen Betlehemig, és nézzük meg: hogyan is történt mindaz, amiről üzent nekünk az Úr." Elmentek tehát sietve, és megtalálták Máriát, Józsefet, és a jászolban fekvő kisgyermeket.

Lk 2,8-16.

KARÁCSONY

Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük. (Mt 18,20)

Bangladesben élő amerikaiként a férjemmel arra vágytunk, hogy a karácsonyt más keresztényekkel töltsük. Mivel túl messze volt az otthonunk, úgy döntöttünk, Londonba utazunk. Egy napsütéses, de csípős karácsonyi reggelen megérkeztünk egy londoni gyülekezetbe, közel a Westminster Apátsághoz.
A 100 éves templomnak magasba törő mennyezete, gyönyörű ablakai, nyikorgó fapadlói voltak - és 30 látogatója. A lelkész egy orgonista segítségével vezette a szolgálatot, de olyan szívélyes és lelkes volt, hogy alázattal hálát adtunk, hogy ott lehettünk. Már olyan régen voltunk keresztény istentiszteleti helyen! Ahogy énekeltük az énekeket, és hallgattuk a karácsonyi történetet, könnyek szöktek a szemünkbe.
Még mindig hiányzott a családunk, de átéltük abban a londoni gyülekezetben Isten jelenlétét, aki két honvágyat érző lélekről gondoskodott. Azután, ahogy végigsétáltunk a St. James Parkon, annyira meg voltunk hatódva, hogy megszólalni se tudtunk. Annak ellenére, hogy Londonban voltunk, és vágytunk haza az Egyesült Államokba, gondolataink Betlehemben jártak. A férjemmel rájöttünk, hogy mikor imádkoztunk, nem számított, milyen helyen vagyunk. Isten gondviselését élveztük.

Imádság: Urunk, áldd meg a karácsony lelkületét közvetítőket! Segíts átadnunk szeretetedet a rászorulóknak! Ámen.

Bárhol ünnepelhetjük Isten Krisztusban adott ajándékát.
Joanne Emmons (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK A KARÁCSONYKOR TÁVOL LÉVŐ CSALÁDTAGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 December
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek