2017. január 1. vasárnap

"Okuljatok a fügefa példáján: amikor már zsendül az ága, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár. Így ti is, amikor mindezt látjátok, vegyétek észre, hogy közel van ő, az ajtó előtt. Bizony, mondom néktek, hogy nem múlik el ez a nemzedék addig, amíg mindez meg nem történik. Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el." "Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki nem tudja: sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem csak az Atya egyedül. Ahogyan Nóé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia eljövetele is. Mert amiképpen azokban a napokban, az özönvíz előtt, ettek, ittak, házasodtak és férjhez mentek egészen addig a napig, amelyen Nóé bement a bárkába, és semmit sem sejtettek, míg el nem jött az özönvíz, és mindnyájukat el nem sodorta, úgy lesz az Emberfiának eljövetele is. Akkor ketten lesznek a mezőn: az egyik felvétetik, a másik otthagyatik, két asszony őröl a kézimalommal: az egyik felvétetik, a másik otthagyatik. Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, hogy melyik órában jön el a ti Uratok!" "Azt pedig jegyezzétek meg: ha tudná a ház ura, hogy melyik őrváltáskor jön a tolvaj, virrasztana, és nem hagyná betörni a házába. Ezért legyetek ti is készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amelyikben nem is gondoljátok!"

Mt 24,32-44.

MENNYI AZ IDŐ?

Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk! (Zsolt 90,12)

Az új esztendő fordulója mindig élesen emlékeztet az idő múlására: arra, mennyire engedjük, hogy a naptári előjegyzéseink és az órabeosztás uralja életünket, és arra, hogy soha nincs elég idő megtenni azt, amit kellene, vagy amit szeretnénk. Emlékeztet arra is, hogy az idő némely dolgot megváltoztat, másokat viszont nem. Az idő segít gyógyítani a szomorúságot, és tompítja a régi küzdelmek és sebek emlékeit, de csupán az idő múltával nem lesz erősebb a házasság, a baráti kötelék, vagy az ember jelleme.
Az új esztendő fordulója arra is figyelmeztethet, hogy Isten időzítése különbözik a miénktől. A Gal 4,4 azt írja, hogy "amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát", mi azonban nem ismerjük Isten jövőbeni időbeosztását. Némelyek megpróbálják megjósolni a világ végét, vagy azt mondják, hogy "végidőket élünk". Mai olvasmányunkban Jézus viszont azt tudatosítja bennünk, hogy csak Isten tudja, mit hoz a jövő.
A legjobb újévi elhatározás az, ha minden új napot, amelyet Isten ad, kihasználok, ha jobb sáfár leszek a magam helyén, ha növekszem a Krisztus szerinti életben, és egyre tökéletesebben szolgálom Istent.

Imádság: Örökkévaló Istenünk, segíts úgy élni napjainkat, hogy "bölcs szívhez jussunk". Ámen.

Milyen új fogadalmat teszek ebben az évben Isten szolgálatára?
Gus Browning (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY JOBBAN HASZNÁLJUK KI IDŐNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek