2017. január 6. péntek

A harmadik napon menyegző volt a galileai Kánában. Ott volt Jézus anyja. Meghívták Jézust és tanítványait is a menyegzőre. Amikor elfogyott a bor, Jézus anyja így szólt hozzá: "Nincs boruk." Mire Jézus azt mondta: "Vajon énrám tartozik ez, vagy terád, asszony? Nem jött még el az én órám." Anyja így szólt a szolgákhoz: "Bármit mond nektek, tegyétek meg." Volt ott hat kőveder a zsidók tisztálkodási rendje szerint, amelyekbe egyenként két vagy három métréta fért. Jézus így szólt hozzájuk: "Töltsétek meg a vedreket vízzel." És megtöltötték színültig. Aztán így szólt hozzájuk: "Most merítsetek, és vigyetek a násznagynak." Ők vittek. Amikor a násznagy megízlelte a vizet, amely borrá lett, mivel nem tudta, honnan van, csak a szolgák tudták, akik a vizet merítették, odahívta a vőlegényt, és így szólt hozzá: "Minden ember a jó bort adja fel először, és amikor megittasodtak, akkor a silányabbat: te pedig ekkorra tartogattad a jó bort." Ezt tette Jézus első jelként a galileai Kánában, így jelentette ki dicsőségét, és tanítványai hittek benne.

Jn 2,1-11.

CSENDES ÁTALAKULÁS

Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre. (2Kor 3,18)

Jézus első csodája a hétköznapi ivóvízzel kezdődött, amelyet közönséges kőkorsókba töltöttek. Amennyire a történetből ismerjük, Jézus nem keverte meg a vizet, nem érintette meg a korsókat, és nem imádkozott hangosan fölöttük. Egyszerűen megkérte a szolgákat, hogy szolgálják fel az italt a lakodalmas népnek. Miközben ezt engedelmesen megtették, észrevették, hogy a víz átváltozott borrá.
Az evangélium írója elmondja, hogy ennél a csodánál Jézus "így jelentette ki dicsőségét" a tanítványai szeme láttára. Mit is láttak a tanítványok, ami annyira dicsőséges volt? Látták, hogy Krisztus jelenlétében átváltozás történik. A közönséges víz jó minőségű borrá változik, amint az engedelmes szolgák teljesítik Jézus kérését.
Az átváltozásnak egy ilyen hasonlóan egyszerű, csendes csodája történik a mi életünkben is. Amikor Krisztus jelenlétét keressük az igetanulmányozásban és az imádságban, a Szentlélek fokozatosan átformál minket az Úr hasonlatosságára. Ha az engedelmes szolgálatot vállaljuk, egyre inkább Jézushoz leszünk hasonlók. Egyszerű életünk különlegessé változik.

Imádság: Úr Jézus, köszönjük a folyamatos átváltozás csodáját életünkben. Ámen.

Jézus Krisztus a közönségest rendkívülivé változtathatja.
Marion Speicher Brown (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A FRISS HÁZASOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek