2017. január 10. kedd

János ezt mondta neki: "Mester, láttunk valakit, aki a te nevedben űz ki ördögöket, és eltiltottuk, mert nem követett minket." Jézus azonban ezt mondta: "Ne tiltsátok el, mert nincsen senki, aki csodát tesz az én nevemben, és ugyanakkor gyalázni tudna engem, mert aki nincs ellenünk, az melletünk van. Aki inni ad nektek egy pohár vizet az én nevemben, mivel a Krisztuséi vagytok, bizony, mondom néktek, hogy el nem marad a jutalma."

Mk 9,38-41.

MÉG MUNKÁLKODUNK

Ne akadályozzátok őt! Mert senki sem fog csodát tenni az én nevemben, hogy azután gyalázhasson engem, mert aki nincs ellenünk, az mellettünk van. (Mk 9,39-40)

A mai olvasmányban Jézus arra tanítja a tanítványait, hogy támogassák az igazi hitet. János bosszankodott azon, hogy valaki ördögöket űzött, holott nem is tartozott a tizenkét tanítvány közé. Jézus a válaszában arra tanít mindnyájunkat, hogy ne vessünk el másokat azért, mert nem a mi csoportunkhoz tartoznak. Mindannyian építgetjük még a hitünket, még tanulunk, és mindannyian ugyanazt a célt szeretnénk elérni.
János viszonyulása ismerős lehet sok hívő ember számára. Amikor különbözőséget találunk a hit gyakorlásában, a hagyományban, vagy akár a zenében, talán leértékeljük a mások által végzett jó munkát. Ezáltal gyakran a szétválások oka inkább a generációs meg nem értés, vagy emberi gyarlóságból adódó, semmint teológiai nézeteltérés.
A mai történet segít emlékezni, hogy mindegy, ki az eszköz, ha az evangélium hirdettetik, Jézus neve felmagasztaltatik, és el lehet érni azt az embert, akinek szüksége van rá. Lehet különbözőség közöttünk abban, hogyan hirdetjük az üzenetet, hol és ki végzi azt. De Jézus bárkit felhasználhat, hogy elérje az emberek szívét.

Imádság: Istenünk, segíts túllátnunk a különbözőségeken, és törekednünk szereteted továbbadására. Ámen.

A Krisztus örömüzenete sokféle módon érheti el a világot.
Cheryl Anderson (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KONFLIKTUSOKAT ÁTÉLŐ GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek