2017. január 19. csütörtök

Azután ezt mondta Isten: Növesszen a föld növényeket: füvet, amely magvakat hoz, gyümölcsfát, amely fajtájának megfelelő gyümölcsöt terem, amelyben magva lesz a földön. És úgy történt. Hajtott tehát a föld növényeket: füvet, amely fajtájának megfelelő magvakat hoz, és gyümölcstermő fát, amelynek ugyancsak fajtájának megfelelő magva van. És látta Isten, hogy ez jó.

1Móz 1,11-12.

AZ ORCHIDEÁK ÜZENETE

A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés. (Zsid 11,1)

Szeretet, jóság, kedvesség, öröm, béke, isteni szikrák, melyek fel-felvillannak bennünk. De vajon mindenkiben van valami jó? Vajon minden emberben van valami szeretetre méltó, akkor is, ha a bűn már teljesen eltorzította őt?
Nem tudtam határozott igennel válaszolni a kérdésemre. S miközben gondolkodtam, szemem megakadt az ablakomban levő orchideákon. Gyönyörűek voltak egykoron, de már rég nem virágoztak, nem is tudom, miért tartottam még őket. Leveleik sárgultak s nyoma sem volt annak a színpompának, mellyel régen megörvendeztettek bennünket. S hirtelen egy kérés fogalmazódott meg bennem Isten felé. Ha minden emberben van valami jó, valami isteni szikra, mely lángra lobbanhat, mag, mely kivirágozhat, akkor virágozzanak ki az orchideáim.
Talán egy-két hónap telt el, amikor megpillantottam az első hajtásokat virágjaim száránál. S aztán újabb és újabb, nem egy hajtás, hanem több. Mára csodaszép virágok!
Ha elkeseredek a rossz miatt, elég ránéznem orchideáimra, és tudom, Isten szeretete, csodatevő ereje az enyém és mindenkié. Nincs reménytelen eset és minden emberben van egy isteni mag, mely hit által, a szeretet fényében életre kelti a csodát.

Imádság: Urunk, segíts, hogy ne az előítéletek, hanem az a szilárd hit vezesse gondolatainkat és cselekedeteinket, hogy nincs olyan rossz, amiből te ne tudnál jót teremteni. Ámen.

Higgy Isten teremtő erejében, és várd a csodát!
Gulyás Andrea (Nagyvárad, Románia)

IMÁDKOZZUNK EGY EMBERILEG REMÉNYTELEN ESETÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek