2017. január 26. csütörtök

Néhány görög is volt azok között, akik felmentek az ünnepre, hogy imádják az Istent. Ezek odamentek Fülöphöz, aki a galileai Bétsaidából való volt, és ezzel a kéréssel fordultak hozzá: "Uram, Jézust szeretnénk látni." Fülöp elment, és szólt Andrásnak, András és Fülöp elment, és szólt Jézusnak. Jézus így válaszolt nekik: "Eljött az óra, hogy megdicsőíttessék az Emberfia. Bizony, bizony, mondom néktek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. Aki szereti az életét, elveszti; aki pedig gyűlöli az életét e világon, örök életre őrzi meg azt. Ha valaki nekem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is; és ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya. Most megrendült az én lelkem. Kérjem azt: Atyám, ments meg ettől az órától engem? De hiszen éppen ezért az óráért jöttem! Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet!" Erre hang hallatszott az égből: "Már megdicsőítettem, és ismét megdicsőítem." A sokaság pedig, amely ott állt, és hallotta, azt mondta, hogy mennydörgés volt; mások azonban így szóltak: "Angyal beszélt vele." Jézus megszólalt: "Nem énértem hallatszott ez a hang, hanem tiértetek. Most megy végbe az ítélet e világ felett, most vettetik ki e világ fejedelme. Én pedig, ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket. Ezt azért mondta, hogy jelezze, milyen halállal fog meghalni.

Jn 12,20-33.

A FELTÖLTŐDÉS JELENTŐSÉGE

Jézus mondja: Most megrendült az én lelkem. (Jn 12,27)

Az egyik barátom éppen az új okostelefonja funkcióit mutogatta nekem. Hirtelen egy fülsüketítő sípolást hallottunk, majd egy üzenet jelent meg. Ezután egy mély zümmögés következett, és a képernyő teljesen elsötétült. "Lemerült az akkumulátor, és nincs nálam a telefon töltője." - mondta csalódottan. Minden képességével együtt a telefon használhatatlannak bizonyult a legfontosabb tartozéka, egy egyszerű telefontöltő nélkül.
A fenti igében Jézus önmagát lelkében megrendültnek nevezte, de tisztában volt ennek az órának a jelentőségével és az áldozattal, amit az egész emberiségért hozott. Isten mindenkinek tudtára adta Jézus megdicsőülését. Abban a pillanatban, mind a megrendült Jézusnak, mind pedig a jelenlévőknek szükségük volt erre az isteni kijelentésre. Erőt jelentett számukra.
Néha nekünk is szükségünk van feltöltődésre. Még a legszentebb ember is bátorításra szorulhat. Közbeszólhatnak az élet nehézségei és kihívásai, és megrendülünk lelkünkben. Ekkor Istenhez fordulhatunk erőért és bátorításért. Talán Isten egy barátunk kedves szavain vagy éppen imáinkban, esetleg igeolvasás közben szól hozzánk, és újra feltöltődik szívünk. Mikor úgy érezzük, hogy az élet elszívja minden erőnket és a következő lépésünket homály takarja, kereshetjük szerető Istenünk támogató erejét.

Imádság: Istenünk, emlékeztess, hogy mindig nálad keressünk megújulást. Ámen.

Isten be tud tölteni erejével az élet nehéz időszakaiban is.
Steve Burns (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A FELÜDÜLÉSRE VÁGYÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek