2017. február 1. szerda

Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom. És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok. És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból. A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Mert töredékes az ismeretünk és töredékes a prófétálásunk. Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

1 Kor 13,1-13.

MEGTÖRT SZÍV MEGGYÓGYÍTÁSA

Megmutatom nektek a legkiválóbb utat. (1Kor 12,31)

Shorty névre hallgató öreg beagle kutyánk 17 évvel ezelőtt kóborolt hozzánk. Biztosan bántották, mert ha bárki közeledett hozzá, azonnal elfutott. Ollie kutyánkkal viszont azonnal összebarátkozott, így a család része lett. Sokáig tartott, de apránként kezdett bízni bennünk, és az évek alatt, mióta hozzánk került, óriási változáson ment át.
Ma már, ha bárki a családból hívja, hosszú füleit csapkodva, és farkát csóválva szalad oda. Hanyatt vágja magát, hogy megsimogassuk a hasát, teljesen megbízva emberi családjában. A rengeteg szereteten, gyengédségen és törődésen keresztül megtanulta, hogy bízhat ebben a csodálatos, nagy családban.
Néha Shortyhoz hasonló emberekkel is találkozunk, akik testileg, szellemileg, lelkileg, érzelmileg sérültek, és szinte lehetetlen számukra, hogy bárkiben is megbízzanak. Isten családja beindíthatja a gyógyító folyamatot ezeknek a megtört szívű embereknek az életében. Ha hajlandók vagyunk a szeretet, hűség és kegyelem biztonságát nyújtani, részesei lehetünk a gyógyulás és megváltás csodájának.

Imádság: Urunk, add, hogy hatalmaddal és szereteteddel gyógyulást hozhassunk a megsebzetteknek! Ámen.

Az ismerőseim közül kinek kell hallania a kegyelem és reménység üzenetét?
B. J. Mathias (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLLATMENHELYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek