2017. február 2. csütörtök

Ezt mondja az ÚR: A kegyelem idején meghallgatlak, a szabadulás napján megsegítlek. Megőrizlek és megajándékozom általad szövetségemmel népemet, hogy te állítsd helyre az országot, és oszd szét az elpusztult örökséget.
Mondd a foglyoknak: Jöjjetek ki! - a sötétségben levőknek: Jöjjetek a napvilágra! Útközben lesz élelmük, még a kopár hegyeken is lesz legelőjük.
Nem éheznek és nem szomjaznak majd, nem bántja őket a nap heve, mert az terelgeti őket, aki könyörült rajtuk, az vezeti őket forrásvizekhez.
Minden hegyen utat készítek, kimagaslanak az országutak.
Ezek itt messze földről jönnek, azok észak és nyugat felől, amazok meg Színím földjéről!
Ujjongjatok, egek, vigadozz, föld, törjetek ki ujjongásba, hegyek! Mert megszánta népét az ÚR, és könyörül a nyomorultakon.
De Sion ezt mondta: Elhagyott engem az ÚR, megfeledkezett rólam az én Uram!
Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad!
Íme, tenyerembe véstelek be, szüntelen előttem vannak falaid.

Ézs 49,8-16.

ISTEN KEZÉBEN

Erős kézzel és kinyújtott karral, mert örökké tart szeretete. (Zsolt 136,12)

Néhány évvel ezelőtt tizenhárom éves lányomnak műtétre volt szüksége, hogy kiegyenesítsék a hátgerincét. Megrémített a diagnózis. A görbület nagymértékű volt, és a műtét hosszúnak ígérkezett.
Az operáció alatt férjemmel, a családdal és néhány baráttal együtt imádkoztunk. Már négy órája tartott a műtét, amikor egy barátunk lépett be a várószobába. Egy kis szobrot hozott, ami egy imádkozó angyalt tartó kezeket ábrázolt. A szoborra pedig az volt vésve: "Isten a tenyerében tart téged." Azonnal megnyugodtam. A kép, ahogy Isten a kezében tartja a lányunkat és minket is az operáció alatt, emlékeztetett, hogy soha nem vagyunk egyedül a félelmeinkben és küzdelmeinkben. A műtét sikeres volt, és lányunk ma jól van. A kis szobor előkelő helyet foglal el a nappaliban, és számomra a műtét óta Isten vigasztalásának jelképe.
Sokszor eszembe jut azóta is, hogy Isten így tart minket a kezében. Történelme során Isten népe is sokat szenvedett; de Ézsaiás emlékeztette őket, hogy bármin menjenek is keresztül, Isten tartja őket. A mi életünkben is van sok fájdalom és gyötrelem, de emlékezzünk rá, hogy Isten nemcsak velünk van, hanem karjaiban hordoz minket.

Imádság: Szent Istenünk, emlékeztess, hogy mindig a kezedben tartasz minket! Ámen.

Isten vigyázón a kezében tart minden nap.
Patricia M. Daniels (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A SEBÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek