2017. február 3. péntek

Majd szólt Jézus a tanítványaihoz is: "Volt egy gazdag ember, akinek volt egy sáfára. Ezt bevádolták nála, hogy eltékozolja a vagyonát. Ezért előhívatta, és így szólt hozzá: Mit hallok rólad? Adj számot a sáfárságodról, mert nem lehetsz többé sáfár. Erre a sáfár így gondolkozott magában: Mit tegyek, ha uram elveszi tőlem a sáfárságot? Kapálni nem bírok, koldulni szégyellek. Tudom már, mit tegyek, hogy amikor elmozdítanak a sáfárságból, legyen, aki befogadjon házába. Azután egyenként magához hívatta urának minden adósát, és megkérdezte az elsőtől: Mennyivel tartozol az én uramnak? Az így felelt: Száz korsó olajjal. Erre azt mondta neki: Vedd az írásodat, ülj le gyorsan, és írj ötvenet. Azután a másiktól is megkérdezte: Te mennyivel tartozol? Az így válaszolt: Száz kórus búzával. Erre így szólt hozzá: Vedd az írásodat, és írj nyolcvanat. Az ura pedig megdicsérte a hamis sáfárt, hogy okosan cselekedett, mert e világ fiai a maguk nemében okosabbak, mint a világosság fiai. Én is mondom nektek: szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonnal, hogy amikor elfogy, befogadjanak titeket az örök hajlékokba. Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűek, ki bízza rátok az igazit? És ha a másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek?"
"Egy szolga sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."

Lk 16,1-13.

HÁROMBÓL HARMINC

Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. (Lk 16,10)

Egy iskolai védőnő kérte gyülekezetünk segítségét. Élelmiszercsomagokat szerettek volna néhány helyi iskolának biztosítani, hogy minden pénteken hazaküldjék azokkal a diákokkal, akiknek hétvégén otthon nincs mit enni. Idővel egyre több iskola jelentkezett, hogy nekik is szükségük lenne csomagra. A három iskola, amivel indultunk, pillanatok alatt harmincra duzzadt. Gondolkodás nélkül igent mondtunk mindenkinek, bár nem tudtuk, egy ilyen kis gyülekezet elbírja-e ezeket a növekvő igényeket.
Folyamatosan adományoztunk pénzt és élelmiszert, hogy minden héten meg tudják tölteni a hátizsákokat. A gyülekezet költségvetéséből nem költöttünk erre, mert az más szolgálatokra volt elkülönítve, de hihetetlen módon mégis mindig volt elég ennivaló, hogy megtöltsük a táskákat.
Ebben a szolgálatban megtapasztaltuk, hogyan teljesedik be a Szentírás. Jézus azt mondta, aki hűséges a kis dolgokban, az a nagyban is az lesz, és a Biblia biztosít, hogy Isten megadja, amire szükségünk van. Ha engedelmeskedünk Isten hívásának, megtapasztaljuk, hogy egy kicsiny hit is ajtót nyithat számára, hogy megmutathassa hatalmas erejét.

Imádság: Urunk, add, hogy a kis dolgokban is hűségesek legyünk, és legyen hitünk, hogy megadod, amire szükségünk van, miközben másoknak szolgálunk. Ámen.

Isten megsokszorozza az én hűséges adományaimat.
Andy Clapp (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek