2017. február 4. szombat

Zarándokének. Salamoné. Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az ÚR nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök.
Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az ÚR szeret, annak álmában is ad eleget.

Zsolt 127,1-2.

ÚJ CÉL

Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. (Zsolt 127,1)

A gyönyörű észak-angliai történelmi városban, Yorkban nyaraltunk, ahol sok I. Erzsébet-kori épület, György-korabeli és viktoriánus ház, középkori templom, városfal és római maradvány található. Ott-tartózkodásunk alatt megfigyeltük, hogy a munkások hogyan restaurálnak egy régi épületet. Minden nap korán reggel érkeztek, kirakodták, amire szükségük volt, hogy a régi épületből újat varázsoljanak, ami kiállja majd az idő próbáját. Miután óriási zajjal szétzúzták a köveket, a kőtörmeléket egy kupacba halmozták, hogy onnan elszállítsák.
Egyik reggel, mikor imádkoztam, és Isten válaszára figyeltem, a Zsolt 127,1 jutott eszembe: "Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők." Kértem Istent, hogy formálja át az életemet, mint Isten templomát, amit fel kell újítani és kijavítani a hibákat. Az építőket elnézve tartottam attól, hogy az én belső átépítésem is drasztikus és fájdalmas lesz. Aztán eszembe jutott, hogy Isten mindig szeretettel jön hozzánk, hogy megújítson, megerősítsen, és új célt adjon.

Imádság: Drága Istenünk, add, hogy nyitottak legyünk a változásra, amit te adsz azért, hogy hatékonyabban szolgálhassunk téged. Ámen.

Isten engem is újjá tud építeni, és új célt tud adni.
Faith Ford (Herefordshire, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉPÍTŐMUNKÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

Legújabb kommentek