2017. február 8. szerda

Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

Róm 12,4-8.

CSENDESEN SZOLGÁLNI

Megmutattam nektek, hogy milyen kemény munkával kell az erőtlenekről gondoskodni, megemlékezve az Úr Jézus szavairól: Nagyobb boldogság adni, mint kapni. (ApCsel 20,35)

Férjem, Bill, természeténél fogva kíváncsi és jó megfigyelő, ami hozzájárul ahhoz, hogy gyorsan tanul. Soha nem hátrált meg attól, hogy megpróbáljon valamit megjavítani. Szeretettel emlékszik azokra az időkre, amikor fiatalként Walter "nagybácsi" mellett dolgozott a lerobbant autókon egy autószervizben. Bill felidézi, hogyan javították és kalibrálták újra a motoralkatrészeket, gömbcsapágyakat, tönkrement ventilátorokat. Figyelte Waltert, és utána saját kezűleg is megpróbálta a javítást.
A sok együtt töltött év alatt tanúja voltam Bill ügyességének, amivel megépít vagy helyrehoz bármit, családtagnak, barátoknak, munkatársnak, vagy gyülekezeti tagnak. Korábban bosszantott, hogy az emberek állandóan szívességre kérték. De egyszer csak úgy láttam a tehetségét, mint Isten ajándékát. Ez aztán mindent megváltoztatott.
Elgondolkodtam, hogy vajon én felajánlom-e vidáman, önzetlenül az ajándékaimat? Leszek-e valaha olyan érett, hogy a másokért való tetteimért ne várjak elismerést? Bill csupán a mások kedvéért képes szabadon adni, ahogyan Isten is várja ezt tőlünk. A Billhez hasonló emberek példát mutatnak. Igyekezzünk mi is hasonlóképpen cselekedni.

Imádság: Urunk, ösztönözz minket, hogy felfedezzük és örömmel használjuk tehetségünket mások javára. Ámen.

Mosollyal adni Isten kegyelméről szóló bizonyság.
Deborah Burke Henderson (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AUTÓSZERELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek