2017. február 9. csütörtök

Áldott az ÚR, mert meghallgatta esedező hangomat.
Erőm és pajzsom az ÚR, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem, és énekelve adok neki hálát.
Az ÚR az ő népének erőssége, felkentjének megsegítő ereje.
Segítsd meg népedet, áldd meg örökségedet, légy pásztora, és gondozd örökké!

Zsolt 28,6-9.

ISTENRE TÁMASZKODNI

Erőm és pajzsom az Úr, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem, és énekelve adok neki hálát. (Zsolt 28,7)

A tengerentúli barátnőm levelét fájdalmas volt olvasni. A férje elhagyta őt. Régóta házasságban éltek és tinédzser korú gyerekeik voltak. Sokszor újra olvastam a levelet, és úgy gondoltam, hogy azonnal válaszolnom kell rá. De mit is tudnék mondani?
Kértem Istent, hogy a megfelelő szavakat adja, amikor válaszolok neki. Ezért leírtam, ami eszembe jutott, és elküldtem a levelet. Később nehéz volt visszaemlékeznem, hogy pontosan mit írtam.
A barátnőm visszaírt és elmesélte, hogy azon a napon, amikor a levelem megérkezett, a konyhában állt és sírt. Időnként felnézett a szürke télies égre, ami nagyon hasonlított a hangulatához. Ahogy mosogatott reggeli után, egy belső hang gyengéden szólt hozzá: "Csak támaszkodj rám. Támogatni foglak. Én vagyok az erősséged."
Amikor megtalálta a levelet a postaládájában, kibontotta és el volt ámulva a sorok olvasása közben: "Isten veled van. Menj vissza hozzá, és támaszkodj rá. Ő támogatni fog téged. Ő a te erősséged." Valóban Isten azokat a szavakat sugallta, amelyek vigasztalást adtak, és megerősítették szomorú barátnőmet.

Imádság: Drága Atyánk! Köszönjük, hogy állandó társunk és erősségünk vagy. Segíts, hogy minden aggodalmunkat eléd vigyük, hogy megtalálhassuk a békességet. Ámen.

Bármit hozzon a nap, Isten szerető gondoskodása vesz körül.
Dorothy O\'Neill (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SÉRÜLT KAPCSOLATBAN ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

Legújabb kommentek