2017. február 10. péntek

Mivel pedig, atyámfiai, teljes bizalmunk van a szentélybe való bemenetelhez Jézus Krisztus vére által, azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk a kárpit, vagyis az ő teste által; és mivel nagy papunk van az Isten háza felett: járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől, a testét pedig megmosták tiszta vízzel. A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett. Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást; annyival is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.

Zsid 10,19-25.

KAPCSOLATBAN MARADNI

Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást annál is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap. (Zsid 10,25)

Én voltam a felelős gyülekezetünkben egy hosszú akvárium gondozásáért. Az utóbbi időben a sűrű időbeosztásom miatt elkezdtem hanyagolni a halak rendszeres gondozását. Sokan közülük betegek lettek, és elpusztultak, a megmaradtaknak pedig lecsökkent az aktivitásuk. Azonnal kiszedtem őket, beletettem egy vödör tiszta vízbe, és elkezdtem a tartály és a szűrő mechanizmus tisztítási folyamatát. Végezetül újratöltöttem a tartályt, és visszatelepítettem a halakat.
Munka közben Istenhez fordultam, és imádkoztam: "Bocsáss meg, Uram! Elhanyagoltam ezt a tartályt, és a halak fizették meg az árát!" Aztán rádöbbentem, milyen fontos, hogy minden nap imádkozzunk és olvassuk a Bibliát, hogy ne veszítsük el Istennel való kapcsolatunkat. A heti istentisztelet és közösség kihagyása elszigetel minket a hitbeli családunktól. Krisztus hűséges tanítványának lenni az Istennel és a testvérekkel való kapcsolat rendszeres ápolását kívánja. Ezen kapcsolatok nélkül a lelki halál veszélye fenyeget, és elmulasztjuk mindazt, amit Isten tartogat számunkra.

Imádság: Köszönjük Istenünk határtalan törődésed és szeretetedet. Segíts, hogy igazak és hűek maradjunk, és mindig készek legyünk neked szolgálni! Ámen.

Ha szeretettel közeledünk másokhoz, Istenhez közeledünk.
Floyd Twilley (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NINCS GYÜLEKEZETÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek