2017. február 13. hétfő

Jézus mondja: "Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked."

Mt 6,1-4.

HIT FANFÁROK NÉLKÜL

Íme, én veletek vagyok a világ végezetéig. (Mt 28,20)

Kislány koromban azt hittem, hogy Isten a mi templomunkban lakik. Családunk az Eton úton lakott, s én úgy gondoltam, Isten a Crofton sugárút barna épületét választotta lakóhelyéül. Végül is itt öltöztek fel legszebben az emberek, és itt voltak a legkedvesebbek és legtürelmesebbek, mintha maga Isten figyelné őket vasárnap délelőttönként.
Emlékszem, mennyire megdöbbentem, amikor ráébredtem, hogy Isten valójában minden nap érdeklődik irántunk, nemcsak amikor a legszebb vasárnapi ruhánkat viseljük. Isten belelát a szívünkbe, ismeri legbensőbb gondolatainkat a hét minden napján.
Isten mosolyog, mikor a színfalak mögött viszonzást nem várva kedvesek vagyunk egymással. Isten örül, ha önzetlenül segítünk egy idősebb szomszédnak becipelni a csomagjait, ha esténként nagylelkűen etetünk egy kóbor macskát, vagy csendben imádkozunk egy idegenért. Örülök a ténynek, hogy Isten jelenléte nemcsak egy címre és a hét egy napjára korlátozódik.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy cselekedeteinkkel örömöt szerezzünk ma neked! Ámen.

Hitünk apró cselekedetei mosolyt csalnak Isten arcára.
Kay L. Campbell (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK GYÜLEKEZETÜNK GYERMEKEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek