2017. február 14. kedd

Bár sok a tag, mégis egy a test. Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó részei nagyon is szükségesek, és amelyeket a test tisztességtelen részeinek tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélkül valók, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: az ékeseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok. És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi. Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.

1Kor 12,20-27.

KRISZTUS TESTE

Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe, üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk. (2Kor 4,8-9)

Egyik este feleségemmel egy koncertteremben ültünk szép zenét hallgatva. Hirtelen megszólalt a telefonom, s láttam, hogy a lányom hív. Szívem összeszorult, mert sosem szokott ebben az időpontban telefonálni. A hír rosszabb volt, mint amit valaha el tudtunk képzelni.
"Apu, Andy hirtelen szívrohamban meghalt."
Andy, a vejünk csodálatos ember volt. Gimnazistákat tanított és támogatott. Élete az Isten iránti szeretetről szólt.
Másnap egy Angliába tartó repülőgépen ültünk, hogy együtt legyünk lányunkkal és három unokánkkal. Sok barátunk támogatott szeretetével és segítségével. Andy tanítványai csodálatos dolgokat írtak róla, s mi imádkozunk, hogy a hit, melyet tőle tanultak, gyümölcsöket teremjen bennük. Bár ez az idő a gyászról szólt, megtapasztaltuk, milyen csodálatos Krisztus teste tagjának lenni. Éreztük, milyen erő van Isten szeretetében, amikor ez a szeretet Isten népén keresztül megmutatkozik.

Imádság: Istenünk, tudjuk, hogy mindig velünk vagy. Segíts emlékeznünk szereteted erejére a nehéz időkben! Ámen.

Ma hálát adok, hogy Krisztus testének tagja vagyok.
Zbigniew Chojnacki (Lengyelország, Mazuri-tóhátság)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek