2017. február 18. szombat

Mert miről is van szó? Egyedül arról, hogy bármelyik módon, akár színlelésből, akár meggyőződésből: Krisztust hirdetik, és én ennek örülök. Sőt még inkább örülni fogok. Mert tudom, hogy ez üdvösségemre válik a ti könyörgésetek és Jézus Krisztus Lelkének segítsége által. Ezért várom és remélem, hogy semmiben sem fogok szégyent vallani, hanem mint mindenkor, úgy most is Krisztust egészen nyíltan fogják magasztalni énértem, akár életben maradok, akár meghalok. Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség! Ha pedig az életben maradás az eredményes munkát jelenti számomra, akkor, hogy melyiket válasszam: nem tudom. Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak. Erről meggyőződve tudom is, hogy életben maradok, és együtt maradok mindnyájatokkal, a hitben való növekedésetekre és örömötökre; így méginkább dicsekedtek majd velem Krisztus Jézusban, amikor ismét megjelenek nálatok. Csakhogy a Krisztus evangéliumához méltóan viselkedjetek, hogy akár odamegyek és látlak titeket, akár távol vagyok, azt halljam rólatok, hogy megálltok egy Lélekben, egy szívvel, együtt küzdve az evangélium hitéért, és hogy semmiképpen meg nem rémültök az ellenfelektől. Ez nekik a kárhozat, nektek pedig az üdvösség jele lesz: mégpedig az Istentől. Mert nektek nemcsak az adatott meg a Krisztusért, hogy higgyetek benne, hanem az is, hogy szenvedjetek érte, és hogy ugyanabban a küzdelemben álljatok, amelyet tőlem láttatok, és amelyet most rólam hallotok.

Fil 1,18-30.

SZENT BIZONYOSSÁG

Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség! (Fil 1,21)

Egy jó barátomnál, Glennél, leukémiát diagnosztizáltak, majd kemoterápiás kezelésre küldték. Látogatására készülve azon gondolkodtam, milyen lesz majd a találkozás. Máskor is nehezek voltak az ilyen látogatások. Az embereknek egy olyan betegség kapcsán, amely halálos kimenetelű is lehet, sokféle reakciójuk van, beleértve a haragot, a lehangoltságot és a fájdalmat. Glenn egy nagyon pozitív személyiség volt, mégsem vártam, hogy látogatásomkor is a legjobb lelkiállapotban lesz.
Kiderült, hogy feleslegesen aggódtam. Az első látogatás felemelő élmény volt, ahogy a többi is a következő néhány hét során. A legtöbbször Glenn jókedvű volt, mikor látogatóit fogadta, és viccelődött a kórházi személyzettel is. Habár jövője bizonytalan volt, békessége volt. Azt mondta: "Ha eljön az én időm, minden rendben lesz. Tudom, hová megyek." Glenn válasza csodálatos példa volt arra, hogy a hit mire képes.
A mai olvasmányban Pál erről a hitről beszél. Bár börtönben ült megkötözve, élete felőli bizonytalanságban, mégis békessége volt, mert Istenben bízott. Mi is naponta kihívásokkal nézünk szembe, de ha Krisztust befogadjuk, tudhatjuk, hogy nem egyedül nézünk szembe ezekkel. Békességet és bizonyosságot meríthetünk abból, hogy tudjuk: a mi Urunk és Megváltónk velünk van ma és mindörökké.

Imádság: Atyánk, köszönjük jelenlétedet az életünkben, s hogy vigaszt és békességet adsz a nehéz időkben. Ámen.

Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged. (Zsid 13,5)
John Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KEMOTERÁPIÁS KEZELÉST KAPNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek