2017. február 22. szerda

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.

Jak 5,13-16.

SOKAK IMÁDSÁGA

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. (Jak 5,16)

Feleségem, Joyce, nemrégiben nehéz időszakon ment át komoly egészségi problémái miatt. Emiatt elutaztunk a minnesotai Rochesterbe a Mayo Klinikára. Azonban a vizsgálat során felfedeztek néhány más komoly betegséget is. Ennek az lett az eredménye, hogy 25 napig kellett Rochesterben maradnunk, és utazásunk eredeti célja, amiért először mentünk, nem oldódott meg akkor.
Általában nem szeretek várni a problémák megoldására. Azonban rochesteri tartózkodásunk során békességet éreztem, és hogy minden dolog a javunkat szolgálja (Róm 8,28). Gyakran elgondolkodtam azon, vajon néhány ember imádsága egy probléma megoldásáért megváltoztatja-e Isten válaszát abban a szükséghelyzetben. Isten bizonyára meghallgatja és válaszol egy ember imádságára is. De vajon jobban betölti szükségeinket, ha több százan imádkoznak? Nem mondhatom, hogy jobban félek, ha csak egy ember imádkozik értünk. De azt tudom, hogy békességet adott a tudat, hogy sokan hordoztak bennünket imádságban az Úr előtt.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy hallod a te néped imádságait. Segíts felfedeznünk, hogy hatalmas erő van az imádságban! Ámen.

Ma csatlakozom másokhoz imádságban.
Stanley L. Hayes (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A KOMOLY BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

Legújabb kommentek