2017. február 23. csütörtök

Ekkor odament az írástudók közül egy, aki hallotta őket vitázni, és mivel tudta, hogy Jézus jól megfelelt nekik, megkérdezte tőle: "Melyik a legfőbb az összes parancsolat közül?" Jézus így válaszolt: "A legfőbb ez: Halljad, Izráel, az Úr, a mi Istenünk, egy Úr, és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat."

Mk 12,28-31.

SZERESD FELEBARÁTODAT

Mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. (Mt 25,36)

Nyolc éve rendszeresen olvasom a Csendes Perceket. Megnyugtat és hitemben megerősít a naponta odaszánt 30 perc, amikor imádkozom, olvasom és válaszolok Isten igéjére, amely irányt mutat és vezet.
Csendességem során arra jutottam, hogy Isten elhív mindnyájunkat, hogy segítsünk felebarátainkon. Krisztus példáját követjük mások segítésével, és szeretetét sugározzuk a világnak. Egy nap eldöntöttem, hogy meglátogatok egy fiatalembert, aki több mint egy éve börtönben van. Amikor megérkeztem, lelki és anyagi szükségben lévő embereket láttam.
Ez az élmény eszembe juttatta, hogy mindenki képes részt vállalni a szociális segítségnyújtásban. Keresztényként pedig nem csupán anyagi dolgokkal segíthetünk, hanem imádsággal és a kegyelem cselekedeteivel is. Ráadásul, amikor másokkal együtt érzünk szükségeikben, Krisztust is megajándékozzuk.

Imádság: Istenünk, segíts megmutatni szeretetedet és törődésedet azok iránt, akik nehéz és reménytelen helyzetben vannak. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe!" Ámen. (Lk 11,2-4)

Mit teszek ma azért, hogy segítsek egy felebarátomon?
Anabela Couto de Castro Valente (Luanda, Angola)

IMÁDKOZZUNK A FOGLYOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek