2017. február 25. szombat

Mi haszna van a munkásnak abból, amiért fáradozik? Láttam azokat a bajokat, amelyeket Isten azért adott az embereknek, hogy bajlódjanak velük. Szépen megalkotott mindent a maga idejében, az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta, de az ember mégsem tudja felfogni Isten alkotásait elejétől végig, amelyeket megalkotott. Rájöttem, hogy nincs jobb dolog, mint ha örül az ember, és a maga javára törekszik egész életében. De az is Isten ajándéka, hogy az ember eszik, iszik, és jól él fáradságos munkájából. Rájöttem, hogy mindaz, amit Isten tesz, örökké megmarad; nincs ahhoz hozzátenni való, és nincs belőle elvenni való. Azért rendezte Isten így, hogy féljék őt. Ami volt, régóta megvan, és ami lesz, már régen megvolt; és az Isten előkeríti azt, ami tovatűnt.

Préd 3,9-15.

MÉG MINDIG ITT?

Értesd meg velem utasításaid célját, hogy elmélkedjem csodáidon! (Zsolt 119,27)

Gyerekkoromban sokszor böngésztem a térképeket, és arról fantáziáltam, hogy egyszer bepakolok egy bőröndöt, és felfedezem a világot. Középiskolában ennek megvalósítására egyszerű tervem volt: utazó író akartam lenni. Egzotikus ízeket kóstolni, egyedi csecsebecséket gyűjteni, dolgokba mély betekintést nyerni, és persze keresztény szolgálatot végezni: evangéliumot hirdetni a hosszú repülőúton rabul ejtett közönségnek.
Ha Isten mondta volna, hogy évekkel később még mindig itt leszek Indianában, és tinédzserekkel foglalkozok, valószínűleg nem hittem volna el. De itt vagyok, és folyamatosan felfedezem, hogy a csodálatos világ, amit valaha kerestem, itt testesül meg a fokozatosan változó kultúrában, éppen az ajtóm előtt.
Nem ott vagyok, ahol lenni akartam, és nem azzal foglalkozom, amiről álmodoztam. Néha nehezen fogadom el az irányt, amit az élet hozott. De bizton állíthatom, hogy Isten rendkívüli jelenléte nincs kitiltva a szokásos helyekről. Tisztességes és dicséretre méltó dolgok felfedezéséhez (Fil 4,8) nem szükséges messzire utazni. Csak Isten tervét kell követnünk bárhová is vezet minket. Lehet, hogy nem oda kerültem, ahová vártam, de Isten hatalmas dolgokat cselekszik ott, ahol éppen vagyok, és megengedi, hogy mindennek részese legyek.

Imádság: Istenünk, segíts nekünk meglátni a csodálatos dolgokat, amelyeket teszel körülöttünk, bárhol is vagyunk. Ámen.

Isten hogyan változtatta meg és múlta felül a terveimet?
Megan L. Anderson (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELÉGEDETLEN EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

Legújabb kommentek