2017. február 26. vasárnap

Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk; Jézus halálát mindenkor testünkben hordozzuk, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen testünkben. Mert életünk folyamán szüntelen a halál révén állunk Jézusért, hogy a Jézus élete is láthatóvá legyen halandó testünkben. Azért a halál bennünk végzi munkáját, az élet pedig bennetek. Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Lelke van bennünk, ahogyan meg van írva: "Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és azért szólunk! Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére. Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

2Kor 4,8-18.

NAPRÓL NAPRA MEGÚJULVA

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Olyan betegséggel küzdök, amely elszívja az erőmet és energiámat. Ennek eredményeként reggelenként is nehezen kelek fel az ágyból. Egyik barátom küldött nekem egy képet egy főnixről (mitológiai lény, amely hamvaiból felemelkedik) ezekkel a szavakkal: "Mégis felemelkedem!" Hozzátettem a mai igeverset és a 2Kor 4,16-ot: "Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra". Ezt most könyvjelzőként használom, és az ágyam mellett tartom.
Sokan közülünk nehéz időkön mennek keresztül, akár betegséggel vagy korlátokkal küzdenek, vagy, hogy ezek valóságát érzelmileg elfogadják. A könyvjelzőmön lévő kép és szavak arra emlékeztetnek, hogy minden nap egy új lehetőség a fizikai és érzelmi felemelkedésre, és arra, hogy új teremtéssé váljak Krisztusban.
Minden reggel, miután ránézek a könyvjelzőre, felfelé nyújtom a karom. Imádkozom, hogy Isten töltsön meg a Szentlélek erejével, hogy felemelkedjem és megújuljak. A Krisztusban való átalakulásunk egy állandó folyamat, és minden nap továbbsegít minket ezen az úton.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy feléd forduljunk erőért, és úgy fogadjunk minden napot, mint lehetőséget a Jézus Krisztusban való megújulásra. Ámen.

Minden nap egy lehetőség, hogy megújuljunk Krisztusban.
Scott Martin (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A KRÓNIKUS GYENGESÉGBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Február
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek