2017. február 28. kedd

Ezért tehát, szeretteim, ahogyan mindenkor engedelmeskedtetek, nem csupán jelenlétemben, hanem sokkal inkább most, távollétemben is, félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően. Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek. Ezzel dicsekszem majd a Krisztus napján, hogy nem futottam hiába, és nem fáradtam hiába.

Fil 2,12-16.

RAGYOGJ, MINT A CSILLAGOK!

...akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek. (Fil 2,15-16)

Gyülekezetünk felkínált egy tanfolyamot tagjai számára, amely bátorít és felvértez bennünket, hogy megosszuk a hitünket barátainkkal és szomszédainkkal. Általában kerülöm az olyan helyzeteket, amelyekben másoknak beszélnem kell a hitemről, így ez elég nagy kihívás számomra. Ahogy a tanfolyamról és az evangelizációval kapcsolatos érzéseimről gondolkodtam, kedves barátnőm, Brenda jutott az eszembe.
Brenda nagy volt lélekben és hitben. Annyira szerette az Úr Jézust, hogy ragyogott. Vele voltam, amikor rákot diagnosztizálták nála, és elámultam, amikor azt mondta a szakorvosnak, hogy nem fél meghalni, mert szereti Jézust. Bárhol is járt, különösen az idősek otthonában, ahol élete utolsó heteit töltötte, Brenda kész volt boldogan megosztani a hitét és Krisztus szeretetét bárkivel, aki hajlandó volt meghallgatni.
Rájöttem, hogy én túlbonyolítom a dolgokat. Az evangelizáció nem arról szól, hogy megfelelő szavaink legyenek a megfelelő időben. A hitet megosztani annyit jelent, hogy mások mellett állok, bemutatom nekik, amit Jézus tett az életemben, és elmondom, hogy velük is ugyanúgy akar cselekedni.

Imádság: Atyánk, segíts, hogy kísérjünk másokat, és osszuk meg velük a Jézustól kapott szeretet és új életet. Ámen.

Jelenlétem által is megoszthatom a hitemet másokkal.
Mandy Slade (Somerset, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNÉL NEMRÉG RÁKOT DIAGNOSZTIZÁLTAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek