2017. március 1. szerda

Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartoztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant. Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél, úgy öklözök, mint aki nem a levegőbe vág, hanem megsanyargatom és szolgává teszem a testemet, hogy amíg másoknak prédikálok, magam ne legyek alkalmatlanná a küzdelemre.

1Kor 9,24-27.

HAMVAZÓSZERDA

Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? (1Kor 9,24)

A főiskolai csapatban fociztam, így zene a füleimnek Pál apostol sportról szóló igéje. "Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig, hogy hervadhatatlant." (1Kor 9,25) A futóknak és ökölvívóknak példáját használja, mivel nekik fegyelmezetten kell edzeni, ha eredményt akarnak elérni.
Több mint 200 ország legjobb sportolói vesznek részt az olimpiai játékokon. Szeretem megismerni a sportolók háttértörténeteit: állhatatosságuk, buzgóságuk és odaszánásuk szokatlan eseményeit. Minden sportoló keményen dolgozott, hogy eljusson a versenyzés legmagasabb szintjére. A történetük arra figyelmeztet, hogy könnyű szurkolónak lenni, de igen nehéz sportolónak, mert edzést, fegyelmet és kitartást követel tőle.
Pál ugyanerre mutat rá a hitéletünk vonatkozásában. Jézus követése fegyelmet és állhatatosságot követel. Most, amikor a nagyböjt időszakába lépünk, az apostol a szükséges önfegyelem gyakorlására hívja fel a figyelmet. Ha új szokásokat vagy önfegyelmezési formákat gyakorolunk a nagyböjt idején, közelebb kerülhetünk Krisztushoz.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy ne csak megvalljuk Jézus nevét, de odaszánással és buzgósággal kövessük őt! Ámen.

Milyen új gyakorlat segíthet közelebb jutni Krisztushoz?
Matt Miofsky (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ OLIMPIAI SPORTOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek