2017. március 4. szombat

Az imádkozásban legyetek kitartóak, és legyetek éberek: ne szűnjetek meg hálát adni. Imádkozzatok egyúttal értünk is, hogy Isten nyissa meg előttünk az ige ajtaját, hogy szólhassuk a Krisztus titkát, amely miatt most fogoly is vagyok, hogy azt hirdethessem. Bölcsen viselkedjetek a kívül állók iránt, a kedvező alkalmakat jól használjátok fel. Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni.

Kol 4,2-6.

ELMULASZTOTT ALKALOM

Bölcsen viselkedjetek a kívülállók iránt, a kedvező alkalmakat jól használjátok fel. (Kol 4,5)

Hozzászoktam, hogy a televíziós sportközvetítéseken gyakran azonnal visszajátsszák a fontos történéseket. Az életben azonban nincs ilyen visszajátszási lehetőség. Ha elmulasztottuk a pillanatot, az tovatűnt. Néhány évvel ezelőtt tudatosult ez különösen bennem, amikor az unokánk krikett meccsét néztem. Sem a férjem, sem én nem kedveltük a krikettet, de szerettük az unokánkat, így elmentünk a meccsre.
Vittem magammal néhány könyvet, hogy elüssem az időt, hiszen délelőtt kilenctől délután fél ötig tartott. Azt gondoltam, nem fog semmi különös történni, hiszen Brendan nem ütőjátékos volt. Az üdvrivalgást hallva azonban rájöttem tévedésemre. Brendan egy csodálatos elkapást produkált, és én ezt elmulasztottam. Visszajátszás nem volt. Soha nem lesz lehetőségem látni azt a különleges mozzanatot.
Milyen gyakran szalasztunk el lehetőségeket? Néha elfelejtünk imádkozni valakiért, felhívni egy barátunkat, meglátogatni valakit, rámosolyogni egy idegenre, vagy egy jó szót szólni hozzá. Gyakran elszalasztjuk a lehetőséget hitünk megvallására. A Szentlélek késztet, de nem törődünk vele, nem engedelmeskedünk, és a lehetőség talán örökre elmúlik. Ha figyelünk rá, szolgálhatunk Istennek a hitünk megvallásával.

Imádság: Atyánk, segíts figyelnünk késztetésedre, hogy megragadjunk minden alkalmat szolgálatodra. Ámen.

Ha figyelünk, meglátjuk a lehetőségeket Isten szolgálatára.
Lenore Warton (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A NAGYSZÜLŐKÉRT ÉS UNOKÁIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek