2017. március 7. kedd

Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai. Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: "Abbá, Atya!" Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekek, akkor örökösök is: örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.

Róm 8,14-17.

EGY CSALÁD VAGYUNK

Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint. (Ef 1,5)

Egy tizenéves hajadon lányaként születtem, aki eldöntötte, hogy örökbe ad engem. Egy házaspár pedig, akiknek nem volt saját gyermekük, örökbefogadásra szánta el magát. Isten meghallgatta imádságukat, amikor engedélyezték nekik, hogy engem örökbe fogadjanak. Istennek gondja volt rám is, nem is kívánhattam volna jobb szülőket magamnak. Egy szerető, hívő családban neveltek fel. Mindig jó példát mutattak, és megtanították megkülönböztetni a jót a rossztól.
Anyám csak 13 évig volt mellettem, amikor váratlanul meghalt. Isten segítségével apám nagyszerűen felnevelt. Ő sokkal tovább élt, a templomi esküvőre is ő vezetett, és jó kapcsolata volt a gyermekeimmel is.
A szüleim feltétel nélkül szerettek. Vér szerinti anyám döntése, hogy örökbe ad engem, szintén a szeretet önzetlen megnyilvánulása volt. Ő a javamat akarta, és én hálás leszek az isteni szeretetnek ezért a halvány sugaráért. Isten feltétel nélküli szeretettel, gyámolítással és megbocsátással van felénk, betölti szükségünket, és soha nem hagy el. Amikor megvalljuk Krisztusba vetett hitünket, Isten családjának tagjai leszünk.

Imádság: Atyánk, őrködj minden szülő és gyermek fölött! Köszönjük, hogy családod tagjaivá fogadtál minket. Ámen.

Ki mutatta be nekem Isten feltétel nélküli szeretetét?
Mary Ann Baker (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖRÖKBEFOGADÁST VÁLASZTÓ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek