2017. március 8. szerda

Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek,
ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.
Bizony, örömmel jöttök ki, és békességben vezetnek benneteket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak.
A tövis helyén ciprus nő, a csalán helyén mirtusz nő. Az ÚR dicsőségére lesz ez, örök jelül, amely nem pusztul el.

Ézs 55,10-13.

HOGYAN NÖVEKSZIK A KERT?

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

A lakóhelyemen a március átmeneti hónapnak számít. A tavasz megpróbál betörni, de a tél még nem végezte el a dolgát velünk. Márciusban én már be vagyok sózva. A kezem szinte viszket, hogy a földet érezhessem az ujjaim között. Már látom a kis zöld hajtásokat a kertemben. A madarak csiripelnek, a nap úgy tűnik, minden nappal egyre fényesebb.
Így tehát előkészülök a tavaszi és a nyári veteményezésre. Megtisztítom az edényeimet, megélesítem a szerszámaimat, előkészítem a talajt, megcímkézem a vetőmag-katalógusban azokat az oldalakat, amelyek új ötleteket adnak a kertészethez.
De eszembe jut a lelki veteményeskertem is. Élesítem-e vajon az elcsendesedés eszközeit, a bibliaolvasást és az imádságot? Előkészítem-e életem talaját személyes növekedésem új és izgalmas kihívásaira?
Március hónapban és a nagyböjt idején látom kertemben az új élet ígéretét, és eszembe jut a Krisztusban ígért új élet reménysége. Amikor nagyböjt idején felkészülünk az Isten által teremtett természet újbóli megéledésére, megtapasztalhatjuk, hogy bennünk is új élet fakad, amely új örömet és reményt ad a környezetünkben élőknek.

Imádság: Drága Istenünk, add, hogy úgy ápoljuk lelkünk termőföldjét, hogy új élet fakadjon bennünk, amelyet te gondozol mindnyájunkban. Ámen.

Isten gondozza az új életet bennem minden nap.
Laury Ricker (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek