2017. március 9. csütörtök

Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,8-11.

SZOLGÁLAT MINDEN ÉLETKORBAN

Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai. (1Pt 4,10)

Miután egy sor komoly műtéten mentem keresztül, a bátyám emlékeztetett rá, hogy az öregedés "nem a gyenge testű embereknek való". Sokunknak nyilvánvalóan meg kell majd küzdenünk az öregedés problémáival. De lehet ez áldott időszak is. Élemedett korunk éveiben általában nyugdíjba megyünk, kevesebbet dolgozunk, és több időt szentelhetünk lelki életünknek. Szóval az öregedéstől nem kellene félni, mert ez olyan időszak, amikor virágkorát élheti az Úrért végzett szolgálatunk.
A 82 éves bátyám jól példázza, hogyan lehet szolgálni másoknak. Különböző jótékonysági tevékenységeket végez a gyülekezetében és szomszédjai körében. Nemrégiben elvitte egy komoly beteg barátját a kórházba, és ott volt vele a műtétje idején. Mindenki végezhet szolgálatot a körülményektől függetlenül. Még ha bottal vagy járókerettel járunk is, meglátogathatjuk egy betegeskedő barátunkat, vagy tehetünk egy kórházi látogatást, és mindenkor imádkozhatunk másokért. Amikor megosztjuk Krisztus szeretetét, törődünk a betegekkel, vagy támogatjuk az őket gondozókat, Isten mindnyájunkat megáld.
Ha észre akarjuk venni a körülöttünk lévő szükséget, sokféle módot találunk Urunk szolgálatára. Isten mindnyájunkat megáldott, hogy a kegyelem eszközei legyünk.

Imádság: Urunk, segíts, hogy úgy szeressünk másokat, és törődjünk velük, ahogy te gondot viselsz rólunk. Ámen.

Az életkoromtól függetlenül szolgálhatok az Úrnak.
Walter N. Maris (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A NYUGDÍJASOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Március
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek